Indijā izgudrotas biksītes, kas aizsargās pret izvarotājiem

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Atsaucoties uz pērnā gada nogalē notikušajiem seksuālajiem noziegumiem, Indijas inženieri ir radījuši apakšveļu, kura spēs palīdzēt potenciālās izvarošanas upuriem aizturēt noziedziniekus, kā arī izsaukt policiju, vēstī laikraksts "The Times of India".

Izgudrojuma autori ir automobīļu inženieru grupa no Indijas pilsētas Čennajas. Ideja radīt īpašās apakšbikses to autorus piemeklēja pēc nežēlīgajiem uzbrukumiem Indijas iedzīvotājiem un tūristiem sabiedriskajā transportā, mājās un viesnīcās.


Inovatīvais sieviešu garderobes elements ir aprīkots ar GPS un GSM ierīcēm, kā arī īpašiem spiediena un elektrošoka sensoriem, kas spēj radīt strāvas triecienu pat 38000 kilovoltu apmērā.

Inženieri, raksturojot savu veikumu, izdevumam "The Times of India" skaidrojuši, ka neparastās biksītes vispirms iedarbojas ar elektrisko strāvu, tādējādi aizkavējot izvarotāju, bet pēc tam iedarbojas GPS signāls, policijai nosūtot precīzas nozieguma vietas koordinātas, kuras nekavējoties saņem arī upura tuvinieki īsziņas formātā.

Aizsardzības komplekta prototips jau paguvis iegūt augstāko apbalvojumu Indijas 2013. gada tehnoloģisko izgudrojumu konkursā un drīzumā būs pieejams pārdošanā veikalos.

Jau vēstīts, ka aizvadītā gada nogalē pasauli šokēja ziņa par īpaši brutālu 23 gadus vecas studentes grupveida izvarošanu sabiedriskajā transportā, pēc kuras meitene no gūtajiem ievainojumiem nomira, kā arī atkārtotiem seksuāliem noziegumiem, kuru upuri bija kāda 29 gadus veca sieviete, kā arī tūriste no Šveices.

Nežēlīgie noziegumi sabiedrībā radīja plašu rezonansi, liekot Indijas valdībai pārskatīt seksuālo noziegumu sodu sistēmu, kurai ilgu laiku netika pievērsta pienācīga uzmanība.


Написать комментарий