LBL skaidrojums par spēli VEF Rīga – Jūrmala/Fēnikss

foto: gazeta-pavlovo.ru
foto: gazeta-pavlovo.ru

2.aprīlī Aldaris Latvijas Basketbola līgas spēle VEF Rīga – Jūrmala/Fēnikss tehnisku iemeslu dēļ tika pārcelta no Cēsu sporta kompleksa uz Cēsu Draudzīgā aicinājuma vidusskolas zāli un sākās ar 50 minūšu nokavēšanos.

Situāciju skaidro Latvijas Basketbola līgas amatpersonas.

„Basketbola noteikumu burta un gara pamatā ir princips, ka visām iesaistītajām personām jāizdara viss iespējamais, lai spēle notiktu.
2013.gada 2.aprīlī Cēsīs paredzētā Latvijas Basketbola līgas spēle VEF Rīga – Jūrmala/Fēnikss nevarēja sākties paredzētajā laikā, jo iesildīšanās laikā VEF Rīga spēlētājs Kaspars Bērziņš salauza groza vairogu. LBL Nolikums paredz, ka šādos gadījumos mājinieku komandai jānodrošina salauztā vairoga nomaiņa 30 minūšu laikā. Paredzētās sankcijas (mājinieku zaudējums ar 0:20) nosaka, ka šādos gadījumos nav iespējama spēles pārcelšana uz citu dienu).

VEF Rīga komandai, kas ar LBL piekrišanu basketbola popularizēšanas nolūkos 2012./2013.gada sezonā savas mājas spēles aizvada dažādās Latvijas pilsētās, Cēsu sporta kompleksā tā bija vienīgā spēle šajā sezonā. Kad noskaidrojās, ka salauztā vairoga operatīva nomaiņa Cēsu sporta kompleksā nav iespējama, operatīvi tika rasta iespēja spēli aizvadīt netālu esošajā Draudzīgā aicinājuma vidusskolas zālē.

Lēmumu par spēles pārcelšanu pieņēma spēles komisārs Mihails Mihailovs, sazinoties ar Latvijas līgu galveno tiesnesi Agni Pērkonu. Viesu komanda tam piekrita.

Latvijas Basketbola līga izsaka pateicību basketbola kluba Jūrmala valdes priekšsēdētājam Jānim Drullem, ģenerālmenedžerim Edgaram Abramam, kā arī komandas Jūrmala/Fēnikss galvenajam trenerim Jevgēnijam Kosuškinam un visiem spēlētājiem par situācijas izpratni un rīcību atbilstoši sporta augstākajam pamatprincipam, kas paredz stiprāko komandu noskaidrot laukumā, spēlējot basketbolu.

Basketbola noteikumi neparedz iespēju pārskatīt notikušas spēles rezultātu, kuru ar parakstiem protokolā apstiprinājuši spēles tiesneši.

Par LBL Nolikuma punkta 45.4. un 57.3. pārkāpšanu basketbola klubam VEF Rīga uzlikts naudas sods Ls 500.
 


Написать комментарий