A.Isakovs: Tikšanās ar volejbolistu vecākiem apliecināja, ka konflikta pamatā ir komunikācijas trūkums

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Sporta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Isakovs pastāstīja portālam Gorod.lv, ka pēc vecāku neapmierinātības izteikšanas par sporta skolas direktora Imanta Utināna rīcību vakar, 18.aprīlī, Sporta pārvaldes vadība bija organizējusi tikšanos ar vecākiem, kurā apsprieda radušos jautājumus.

Sporta pārvaldes vadītājam adresētajā vēstulē vecāki un sporta skolas volejbola sekcijas 1996.gadā dzimušas audzēknes minēja dažus piemērus, kuri, viņuprāt, liecina par to, ka I.Utināns lobē 1997.gada audzēkņu intereses un ignorē sportistes, kuras ir gadu jaunākas.

A.Isakovs paziņoja, ka Sporta pārvaldē organizēto tikšanos apmeklēja 3 vecāki, 1996.gadā dzimušo sportistu treneris un I.Utināns. Viņi apsprieda vēstuli un katru tajā izteikto pretenziju. Pēc A.Isakova domām, vēstulē dominēja emocijas, nevis reālas pretenzijas, kas tapa skaidrs, kad abas puses minēja faktus un argumentus.

Piemēram, tika noskaidrots, ka 1996.gadā dzimušas audzēknes piedalījās 6 turnīros, bet 1997.gadā dzimušas – 7 (tikai par vienu turnīru vairāk), izlasē spēlē 3 1996.gadā dzimušas spēlētājas un 3 – 1997.gadā dzimušas spēlētājas. Klātesošajiem paskaidroja, ka I.Utināns spēļu laikā deva padomus visām sportistēm un pievērsa uzmanību tām, kuras ņēma vērā viņa padomus, nevis ignorēja tos. Attiecībā uz iekļūšanu izlasē, kurā vecāki saskatīja intrigas, viņiem paskaidroja, ka I.Utinānam ir liela pieredze volejbolā un viņš tikai iesaka kandidātus, nevis apstiprina tos.

Stāstot augstākminēto, A.Isakovs atzīmēja, ka dažreiz pie viņa griežas ar treneru darbu neapmierinātie vecāki, bet šis gadījums ir unikāls, jo vecāki sūdzējās par sporta skolas direktoru. „Tas ir tas pats, ja kādas skolas vecāki sūdzētos par direktoru, uzskatot, ka viņš vairāk uzmanības pievērš fizikai, nevis ķīmijai. Manuprāt, konflikta pamatā ir komunikācijas trūkums un nesaprašanās”, - atzīmēja Sporta pārvaldes vadītājs.

Cenšoties nolikt malā emocijas un principus, tikšanās dalībnieki apsprieda organizatoriskos jautājumus, kuru vidū bija jautājums par to, ka pašiem treneriem jāmeklē sacensības, kurās varētu piedalīties viņu audzēkņi, un jāgriežas ar ierosinājumiem uz Sporta pārvaldi, nevis otrādi.
    
Nobeigumā A.Isakovs komentēja vecāku pretenzijas par to, kāpēc pilsētas čempionāts volejbolā netiek atspoguļots plašsaziņas līdzekļos, atzīmējot, ka šis jautājums uzdodams plašsaziņas līdzekļiem, kuriem jāseko līdzi sporta pasākumiem un jāraksta par tiem. Arī šajā gadījumā būtu jāpievēršas organizatoriskiem jautājumiem. Uzklausot korespondentes argumentu, ka Sporta pārvaldē ir sabiedrisko attiecību speciālisti, kuriem vajadzētu aktīvāk informēt plašsaziņas līdzekļus par interesantiem un plašiem pasākumiem un sacensībām, A.Isakovs solīja pievērst šim jautājumam vairāk uzmanības.
 


Написать комментарий