Maģiskais 4.maijs: Fani gaida leģendāru uzvaru

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

4.maijs, Latvijas Neatkarības atjaunošanas diena, ir datums, kad Latvijas hokeja izlasei ir izdevies pieveikt Krievijas hokeja valstsvienību. Arī šogad 4.maijā mūsējiem jāspēlē ar vairākkārtējiem čempioniem. Izredzes uz uzvaru nav lielas, bet fani uzskata – šajā datumā viss ir iespējams, raksta portāls "nra.lv."

Vēsturiski Latvijas hokeja izlasei Krievijas hokejistus pasaules čempionātos ir izdevies uzvarēt tikai divas reizes – leģendārākā uzvara 2000. gada 5. maijā Sanktpēterburgā, un vēl 2003. gada 4. maijā Somijā.

Tātad visi priekšnosacījumi – datums, valsts, desmit gadi, lai Latvijas hokejisti atkal parādītu brīnumus uz ledus.

"Mūsējie vinnēs! Krievijas izlase – viņi ir tādi, kādi ir. NHL sezona sākās vēlāk, uz čempionātu tiks tikai tie spēlētāji, kas nav tikuši play off – tātad krējuma, no kura būtu jābaidās, nebūs. Ja mūsējie metīs pa vārtu stūriem, nevis virsū vārtsargam, tad uzvara būs!" Neatkarīgajai pauž ilggadējs hokeja fans Jānis Skaris, kurš līdzjutēju sabiedrībā pazīstams kā Čombe. Viņš uzskata, ka nozīmīgs faktors ir Artūra Irbes piesaistīšana treneru sastāvam.

"Irbe puišiem var salikt visu pa plauktiņiem. Ja čaļi izturēs pirmo periodu, kaut vai pirmās desmit minūtes, tad būs labi. Protams, būs mandrāža, jo krievi jau spiedīs," prognozē Čombe.

"Hmm, 4.maijs – tas, protams, ir papildu stimuls mūsu puišiem. Bet nedomāju, ka šoreiz varam cerēt uz lieliem brīnumiem," piesardzīgs prognozēs ir uzticams Latvijas izlases līdzjutējs Egīls Ozols jeb Ogre.

Savukārt Sanktpēterburgā dzīvojošā Latvijas izlases līdzjutēja Anastasija Klimenko, kura ļoti labi atceras mūsu spēlētāju triumfu 2000.gadā, uzskata, ka savā ziņā 4. maija izvēle spēlei starp Latviju un Krieviju ir labs mārketinga triks hokeja popularizēšanai un biļešu tirdzniecībai.

"Tas liek domāt, ka nekāda godīgā spēļu un pretinieku izloze nenotiek," uzskata Klimenko. Taču arī viņai šķiet, ka Latvijas Neatkarības dienā šī spēle noteikti izraisa papildu intrigu.

Un tas jau arī ir labi redzams – par spīti tam, ka biļešu cena uz Krievijas – Latvijas spēli ir daudz dārgākas nekā uz citām spēlēm, fanu daudzums Helsinkos būs iespaidīgs. Taču Latvijas hokeja fane no Krievijas pauž, ka viņas dzimtenes izlasei, iespējams, daudz nozīmīgāka būtu spēle Krievija – Vācija, ja tā iekristu 9.maijā – vēsturiskas atmiņas no 2. pasaules kara laikiem. Taču jau daudzus gadus šāds mačs nav iekritis.

Zīmīgi, ka nākamgad pasaules čempionāts notiks Baltkrievijā, Minskā, un orgkomiteja jau paudusi savu nostāju, ka mājinieki, proti, baltkrievi, nespēlēs pret augsta reitinga pēc līdzjutēju skaita komandām. Tas varētu nozīmēt, ka Latvijas izlase atkal tiks sapārota ar Krieviju. Ja šī spēle būs 9.maijā, kad Krievijā svin uzvaru 2. pasaules karā, tad arī taps skaidrs, vai spēļu grafiki tiešām tiek salikti, ņemot vērā valstu savstarpējās vēsturiskās attiecības.


Написать комментарий