Kūlas ugunsgrēku skaits Daugavpilī pārsniedzis pērnā gada rādītājus: pilsētā tiek veikti reidi

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes civilās aizsardzības speciālists Vladislavs Ruskuls paziņoja portālam Gorod.lv, ka pašvaldības policijas un VUGD darbinieki veic reidus, lai laikus konstatētu un novērstu kūlas dedzināšanu.

Sakarā ar to, ka šajā sezonā Latvijā jau reģistrēti vairāk nekā 2 000 kūlas ugunsgrēki un to skaits arvien pieaug, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija nosūtījusi pašvaldībām informāciju par nepieciešamību rīkot pasākumus kūlas ugunsgrēku skaista samazināšanai.

Problēmas risināšanai ministrija aicina pašvaldības izglītot iedzīvotājus, apzināt nesakoptās teritorijas, savlaicīgi brīdināt iedzīvotājus par atbildību, sekot situācijai un apzināt un sodīt vainīgās personas. V.Ruskuls paziņoja, ka visas augstākminētās prasības Daugavpilī tiek ievērotas.

Jāatzīmē, ka saskaņā ar Daugavpils pilsētas pašvaldības policijas statistiku pēdējā mēnesī struktūras darbinieki reģistrējuši ar koku, krūmāju, zaru un lapu dedzināšanu saistītos 4 administratīvos pārkāpumus.

Par kūlas dedzināšanu ir paredzēta administratīvā atbildība: saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu kūlas dedzinātājiem draud naudas sods 200-500 latu apmērā vai administratīvais arests līdz 15 diennaktīm.

Šajā sezonā (līdz 7.maijam) Daugavpilī reģistrēti 139 kūlas ugunsgrēki, pagājušajā sezonā kopējais ugunsgrēku skaits bija 124. Šogad kūlas ugunsgrēkos Latvijā nopostītas jau vairāk nekā 40 ēkas.

 


Написать комментарий