Daugavpils 10.vidusskolas skolēni nosvinēja Eiropas dienu, noklausoties neformālo lekciju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, šodien, 9.maijā, visā Eiropā un Latvijā tiek svinēti divi svētki – Lielās uzvaras 68.gadadiena un Eiropas diena. Portāls Gorod.lv jau ziņojis, kādi pasākumi šodien notiek par godu Uzvaras svētkiem, savukārt Eiropas dienas ietvaros par Eiropas Savienību Daugavpils 10.vidusskolas 10.-11.klašu skolēniem pastāstīja brīvprātīgā no Bulgārijas.

Brīvprātīgā, kura jauniešiem saprotamā formā pastāstīja par to, kas ir Eiropas Savienība (ES), tās galvenajām domām un savu Eiropas valstu redzējumu, ir 23 gadus veca meitene Aleksandrīna, kura mūsu pilsētu apmeklējusi jau otro reizi.

Jāatzīmē, ka arī šoreiz Aleksandrīna prata ieinteresēt jauniešus, kuri uzmanīgi noklausījās lekciju, aktīvi piedalījās piedāvātajos pasākumos, kuri bija rīkoti ar neformālās izglītības metodēm. Jaunieši pastāstīja par savām ar ES saistītajām asociācijām, izjuta, kas ir „savienība”.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes karjeras konsultante Santa Čeirāne pastāstīja, ka savas pirmās vizītes laikā, meitene iepazinās ar Daugavpils pilsētas skolu skolēniem un pedagoģiskajiem kolektīviem, tādēļ pēc 10.vidusskolas direktora iniciatīvas Aleksandrīna tika aicināta apmeklēt mūsu pilsētu vēlreiz, lai 9.maijā pastāstītu par savu brīvprātīgās misiju Latvijā.

Vizītes ietvaros Aleksandrīnai radās vēlme tikties ar Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departamentu, kas nodarbojas arī ar brīvprātīgo kustību, Aleksandrīna tiksies arī ar Daugavpils 15.vidusskolas skolēniem, kuriem stāstīs par ES.



Написать комментарий