Izstāde „Rotaļlietas pašu rokām” Latgales Kultūrvēstures muzejā

Publicitātes foto
Publicitātes foto

No 10. maija līdz 30. jūnijam Latgales Kultūrvēstures muzejā skatāma Svetlanas Ločmeles un Irīnas Krištopes leļļu un rotaļlietu izstāde „Rotaļlietas pašu rokām”, informē Rēzeknes pašvaldība.

Izstāde aicina iepazīt krāšņas lelles, rotaļlietas un ļauties krāsainam spēlēties priekam

Smaidīgi, jestri, aizrautīgi, zinātkāri pasaku tēli un grāmatu varoņi, zvēriņi atdzīvojas meistaru prasmīgo roku darbā un sirds siltumā.

Svetlanas Ločmeles dzimtā puse ir Kārsava, bet pašlaik dzīvo Rēzeknē un strādā pirmsskolas izglītības iestādē "Laimiņa". Par savu aizraušanos ar leļļu izgatavošanu Svetlana stāsta: “Leļļu kolekcija sākās ar raganu, tad uztaisīju veco babiņu, vārdā Dušečka, kad tā bija gatava, sāku domāt par vectētiņu, kuram tika iedots vārds Jegorijs, tad prasījās rasties pasaulē arī mazmeitiņa... Un tā radās pasaka... “.

Irīna Krištope ikdienā strādā par skolotāju Tiskādu speciālajā internātpamatskolā. Rotaļlietu adīšana un tamborēšana ir Irīnas vaļasprieks jau vairākus gadus. Turklāt rotaļlietas meistare labprāt dāvina saviem tuviniekiem dzimšanas dienās, svētkos.

No 10.maija līdz 31.maijam pirmsskolas un sākumskolas audzēkņu grupas ir aicinātas apmeklēt muzejpedagoģisko programmu „Senās spēles un rotaļas”. Tās laikā būs iespēja apskatīt gan izstādi „Rotaļlietas pašu rokām”, gan uzzināt par senajām spēlēm un koka rotaļlietām, spēlēt jautras, izglītojošas rotaļas. Piemēram, populārās rotaļlietas „Blyblide” senākie priekšteči vilciņi jau daudzus gadus atpakaļ bija bērnu iecienīta spēle Latvijā. Nodarbības laikā varēs pamēģināt, cik veikli katram klausīs koka vilciņi un rūceņi, ko meistarojis muzeja speciālists Gatis Dekšnis!

Nodarbību lūdzam pieteikt iepriekš pa tālr. 64622464, 26595434.


Написать комментарий