Valsts darba inspekcija: Pilnmēnesī nelaimes gadījumi darbā atgādās biežāk, Daugavpilī minētie dati nav apkopoti

foto: mannya66.beon.ru
foto: mannya66.beon.ru

Šā gada četros mēnešos Daugavpilī izmeklēti 2 smagi un 14 vidēji smagi nelaimes gadījumi darbā, savukārt 2012.gada attiecīgajā laika posmā – 3 smagi un 13 vidēji smagi, portālam Gorod.lv paziņoja Valsts darba inspekcijas (VDI) eksperts ārējo sakaru jautājumos Aivis Vincevs.

Bijušā Daugavpils rajona teritorijā šogad izmeklēti 2 smagi un 2 vidēji smagi nelaimes gadījumi darbā, 2012.gada attiecīgajā laika posmā – 4 vidēji smagi.

Nesen VDI publicētā nelaimes gadījumu darbā analīze liecina, ka visbiežāk darbavietās cilvēki iet bojā pilnmēnesī un būdami alkohola reibuma stāvoklī.

Pērn darbavietās gāja bojā 34 cilvēki, no kuriem 8 bija alkohola reibuma stāvoklī, savukārt smagas traumas guva 213 cilvēki, 19 no kuriem bija alkohola reibumā.

Jāatzīmē, ka VDI dati liecina, ka teju puse no nelaimes gadījumu ar letālo iznākumu (47%) notikusi pilnmēnesī vai 2 dienu amplitūdā pirms un pēc pilnmēness. 

Pēc A.Vinceva vārdiem, atsevišķās pilsētās un novados informācija par mēness fāzes ietekmi uz nelaimes gadījumiem netika analizēta.


 


Написать комментарий