Slāvu kultūras dienas Daugavpilī atklās svinīgais dievkalpojums un Krusta gājiens pa Varšavas ielu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 24.maijā, mūsu pilsētā sāksies tradicionālās Slāvu kultūras dienas, kurus organizē Daugavpils Krievu kultūras centrs.

Slavu kultūras dienas sāksies ar svinīgo dievkalpojumu Sv.Borisa un Gļeba pareizticīgo katedrālē, kurā piedalīsies Daugavpils un Rēzeknes bīskaps Aleksandrs. Dievkalpojums tiks veltīts kirilicas izveidotājiem Kirilam un Metodijam. Pēc dievkalpojuma notiks Krusta gājiens pa Varšavas ielu līdz Krievu kultūras centra ēkai.

Vakarā visi pilsētnieki un pilsētas viesi tiek aicināti uz svētku koncertu Kultūras pilī. Krievu kultūras centra direktore Geroida Bogdanova pastāstīja, ka tajā piedalīsies Centra radošie kolektīvi, kā arī Daugavpils Baltkrievu kultūras, Poļu kultūras, Ukraiņu kultūras biedrību pārstāvji.

Dažu dienu laikā Slāvu kultūras dienu ietvaros Daugavpilī notiks koncerti, skolēnu konkursu uzvarētāju apbalvošanas pasākumi, norisināsies skolēnu un studentu konference, kas tiks veltīta Dinaburga, Dvinska un Daugavpils vēsturei un kurā jaunieši stāstīs par mūsu pilsētas vēsturi. 

Kā arī paredzēta Daugavpils un Visaginas (Lietuva) sibīriešu tikšanās. Slāvu kultūras dienu ietvaros tiks runāts par mūsu slaveno novadnieku Leonīdu Dobičinu – notiks slavenā rakstnieka bērnības pilsētai veltīts pasākums, Krievu kultūras centrā tiks atklāta viņam veltītā plāksnīte.

Slāvu kultūras dienu noslēgumā – 6.jūnijā – notiks Puškina ielas svētki, kuri mūsu pilsētā tiks rīkoti pirmo reizi. Tiek solīts, ka tas būs Tautas ielas svētku savdabīgs turpinājums, kurā pilsētnieki jautri un interesanti pavadīs laiku.


Написать комментарий