Mobilā pirts, ēdamās fotogrāfijas un attīstošas rotaļlietas bērniem – Daugavpils novadā noteica konkursa „Esi uzņēmējs 2013” uzvarētājus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Triju mēnešu laikā portāls Gorod.lv sekoja līdzi Daugavpils novada rīkotajam biznesa ideju konkursam „Esi uzņēmējs 2013”.

31.maijā pēc vairākiem pasākumiem konkurss noslēdzās – tika noteiktas labākās idejas un apbalvoti uzvarētāji.
Piektdien Daugavpils novada Kultūras centrā draudzīgajā gaisotnē pulcējās izstrādāto projektu autori, viņu draugi un radi, Daugavpils novada domes projektu koordinatore, eksperte un konkursa žūrijas locekle Daina Kriviņa, kā arī Daugavpils novada domes priekšsēdētāja un konkursa žūrijas locekle Janīna Jalinska.

„8.martā mums iesniedza 11 biznesa idejas, par ko mums bija liels prieks. Salīdzinot idejas ar pagājušajā gadā iesniegtajām, jāatzīmē, ka šogad tās ir reālākas, tās varētu īstenot. Tādēļ komisija nolēma, ka visas 11 idejas nonāk nākamajā kārtā”, teica Daina Kriviņa.

Aprīlī projektu konkursa 15 dalībnieki piedalījās dažādos teorētiskajos un praktiskajos semināros, apmācībās, braucienos, apmeklēja biznesa inkubatoru, konsultējās ar vietējiem un ārzemju ekspertiem, vārdu sakot, apguva to, kas palīdzētu viņiem kļūt par uzņēmējiem.

„Līdz konkursa noslēgumam nonāca 10 biznesa idejas, komisijai tika iesniegti 10 izstrādāti biznesa plāni. Notika darbu prezentācija, līdz kurai tika 7 idejas”, atzīmēja D.Kriviņa.

Savukārt Janīna Jalinska savā runā atzīmēja, ka konkursa rīkotājiem esot liels prieks par konkursa rezultātiem, jo jaunieši paveikuši lielu darbu, viņai esot prieks par atsaucīgiem un uzņēmīgiem jauniešiem.

„Pērn Daugavpils novadā tika īstenotas divas biznesa idejas, vēl viena ir procesā, šoreiz to būs vairāk, daži jaunie uzņēmēji jau ir sevi apliecinājuši”, teica J.Jalinska.

Pasākuma rīkotāji priecājās par jauniešiem, kuri jau reģistrējās kā uzņēmēji. Piemēram, Starptautiskā tautas mākslas festivāla „Augšdaugava 2013” ietvaros festivāla apmeklētāji varēja nogaršot konkursanta Denisa Kustova gatavoto cukurvati.

Apbalvošanas ceremonijā konkursa dalībniekiem pasniedza atestātu par kursu beigšanu un tikai pēc tam paziņoja trīs konkursa uzvarētājus, kuri saņēma arī naudas balvas.

3.vietu un starta kapitālu 300 latu apmērā ieguva Elmāra Anceira ideja par mobilo pirti. 2.vietu un prēmiju 400 latu apmērā ieguva Jevgēnija Žigisova, kura piedāvāja izveidot interaktīvo tāfeli – savdabīgu attīstošu spēli bērniem. Savukārt par konkursa uzvarētāju un 500 latu lielas balvas ieguvēju kļuva Karīna Oborune, kura vēlas kļūt par pirmo uzņēmēju, kas izgatavo ēdamās fotogrāfijas un atklātnes.

Jāpiebilst, ka visi konkursa dalībnieki bija apmierināti ar dalību šajā konkursā un paveikto darbu. Katrs no viņiem saprot, ka priekšā vēl ir daudz darāmā, tomēr jaunie uzņēmēji ir optimistiski noskaņoti. Vēlam viņiem veiksmi!



Написать комментарий