DU iekļuva valsts augstākās izglītības iestāžu reitingā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jau otro gadu pēc kārtas Darba devēju konfederācija kopā ar portālu Prakse.lv sastāda augstākās izglītības iestāžu reitingus, kur darba devēji izsaka viedokli par pieprasītāko profesiju darba tirgū un norāda kāda augstākās izglītības iestāde sagatavo labākos speciālistus.

Ir jāatzīmē, tas, ka balsošanā piedalījās vairāk nekā 600 darba devēju, kuri norādīja augstāk novērtētos diplomus. Tas var kalpot par padomu tiem vidusskolas absolventiem, kuri vēl nav nolēmuši, kurā augstākās izglītības iestādē iesniegt dokumentus.

Tādā veidā apkopojot informāciju par 82 augstākās izglītības iestādēm, bija izveidots top 20 reitings, kur līderis jau otro gadu pēc kārtas ir RTU, otrajā vietā ir Latvijas Universitāte, Banku augstskola, Uzņēmējdarbības augstskola „Turība”, noslēdz piecinieku LLU. Daugavpils Universitāte šajā reitingā atrodas 19.vietā, apsteidzot tikai Alberta koledžu.

Pieprasītāko profesiju vidū darba devēji atzīmēja speciālistu informāciju un tehnoloģiju sfērā, marketinga speciālistu, grāmatvedi, projektu vadītāju un sabiedrisko sakaru speciālistu. Šī informācija var lietderīgi kalpot 687 absolventiem, kuri 2013.gadā absolvēja Daugavpils vidusskolas.


Написать комментарий