Policisti ap pulksten 9:37 saņēma informāciju, ka Lielās un Čakstes ielas krustojumā atrasti četri kara laika lādiņi. Drošības apsvērumu dēļ nolemts evakuēt apkaimes iedzīvotājus, arī cilvēkus no viesnīcas ,,Jelgava".

Lielās ielas posmā no Akadēmijas ielas līdz Cukura ielai bija slēgta satiksme, un transportu novirza uz apvedceļu pa Garozas ielu Pārlielupē un pa Pasta ielu uz apvedceļu no Jelgavas centra. Satiksme bija slēgta arī Čakstes bulvārī no Ūdens ielas līdz Lielajai ielai, kustība no Akadēmijas ielas tiek virzīta Pasta ielas virzienā.

Uz notikuma vietu izsaukti Nacionālo bruņoto spēku sapieri. Sapieri sprādzienbīstamos priekšmetus aizveda no pilsētas un satiksme tika atjaunota.

Vismaz uz divām stundām (vismaz līdz 13) būs slēgts arī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Jelgavas klientu apkalpošanas centrs Lielajā ielā 6, informē dienestā.

VID Jelgavas klientu apkalpošanas centrs, kā arī citas šajā ēkā esošās iestādes, ir slēgts un darbinieki evakuēti, jo būvniecības darbos pie ēkas ir atrasts sprādzienbīstams lādiņš.