Ja būs iespēja, Daugavpils piesaistīs privātuzņēmējus ceļu būvniecībai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ja valsts izlems izmantot iespēju un piesaistīt privātuzņēmējus ceļu būvniecībai, Daugavpils centīsies maksimāli izmantot šo iespēju, lai sakārtotu valsts ceļus – Medumu trasi, ceļu Rīgas virzienā, ceļus uz Rēzekni un Krāslavu, portālam Gorod.lv paziņoja vicemērs Pēteris Dzalbe.

Jāatzīmē, ka finanšu ministrs Andris Vilks paziņoja, ka ceļu būvniecībā jāiesaista privātuzņēmēji. Viņaprāt, valsts un privātuzņēmēju sadarbība palīdzētu efektīvi uzlabot ceļu stāvokli, minimizējot valsts budžeta ietekmi. Ministrs nepaskaidroja, kādā veidā tiks īstenota šī ideja, bet atzīmēja, ka par maksas ceļiem runas nav.

P.Dzalbe atzīmēja, ka pagaidām neesot skaidrības par šo praksi un privātkapitāla piesaisti.

Pēc vicemēra domām, privātuzņēmēju piesaistīšanu varētu izmantot, lai ieinteresētu būvniekus neveicināt projektu sadārdzināšanu, bet strādāt ar konkrētu darbu apjomu. Tādējādi būvnieki par saviem līdzekļiem būvēs ceļus, pēc tam noslēgs vienošanos ar valsti vai pašvaldību par turpmāko ceļu izmantošanu.

„Pašlaik valstij ir problēmas ar valsts ceļu būvniecību, pietrūkst finansējuma, ceļi ir bēdīgā stāvoklī”, atzīmēja P.Dzalbe.


Написать комментарий