Jaunie cilvēki tagad reģistrē laulību daudz nobriedušākā vecumā

foto: tengrinews.kz
foto: tengrinews.kz

Portāls Gorod.lv jau vēstījis, ka šī gada pirmajos sešos mēnešos Daugavpils novadā tika reģistrēts lielāks jaunlaulāto skaits, nekā pagājušā gada tādā pašā laika posmā Daugavpils novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Valija Jurķāne pastāstīja par pēdējo gadu laikā reģistrēto laulību tendencēm.

„Pirms dažiem gadiem bieži vien laulību reģistrēja ļoti jauni cilvēki – 17-18 gadus jaunas meitenes un puiši, savukārt pēdējā laikā vērojama cita tendence – cilvēki reģistrē laulību nobriedušākā vecumā. Līgavu vecums parasti ir 21-25 gadi, vīrieši precas 26-30 gadu vecumā. Palielinājies to cilvēku skaits, kuri reģistrē laulību, būdami 30 gadus veci un vecāki”, pastāstīja V.Jurķāne.

Pēc Daugavpils novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītājas domām, tas liecina, ka cilvēki attiecas pret laulības noslēgšanu daudz apzinīgāk. Daudzi izvēlas sākumā iegūt izglītību, atrast darbu un pēc tam veidot ģimeni.

Tāpat jaunie cilvēki bieži vien dzīvo tā saucamajā civillaulībā, un, padzīvojot kopā, saprot, vai vēlas visu savu mūžu pavadīt ar šo cilvēku, ja atbilde ir pozitīva, viņi reģistrē laulību.

Valija Jurķāne pastāstīja par vēl vienu tendenci – Daugavpils novadā laulības nereģistrē, klāt esot lielam viesu skaitam.

„Pat tie cilvēki, kuri ierodas no ārzemēm, lai reģistrētu laulību, vairāk nerīko lielas, greznas kāzas, kā tas bija iepriekš. Parastas un greznas laulības reģistrācijas ceremonijas ļoti atšķiras savā starpā”, teica V.Jurķāne. 


Написать комментарий