Daugavpils novadā norisinājās semināri par atbalsta iespējām uzņēmējdarbības veicināšanai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau vēstījis, ka 28.maijā, SIA „Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra” Daugavpils nodaļā bija pulcējušies 29 Daugavpils un Ilūkstes novadu jaunieši vecumā no 18 līdz 29 gadiem, lai uzzinātu par atbalsta iespējām lauku uzņēmējdarbības veicināšanai. 

Tomēr ne visi interesenti piedalījās vienā informācijas un četros apmācības semināros – 18.jūnijā sertifikātus par semināru apmeklējumu saņēma tikai 16 jaunieši.

SIA „Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra” Daugavpils nodaļas uzņēmējdarbības konsultante Janīna Kursīte pastāstīja portālam, ka bezmaksas semināru kursu izgāja tikai puse no dalībniekiem. Tas varētu būt saistīts ar to, ka šī gada maijā Daugavpils novadā notika biznesa ideju konkurss, kurā piedalījās 11 nākamie uzņēmēji. Semināri notika programmas „Tu vari vairāk’’ ietvaros, tie norisinājās pirmo reizi, un, iespējams, jaunieši nebija informēti par to norisi. 

Jāatzīmē, ka semināru dalībnieku vidū bija tikai trīs pilsētnieki, kurus interesēja lauku uzņēmējdarbība. Viens no semināru dalībniekiem nolēma pievērsties uzņēmējdarbībai un šobrīd izstrādā biznesa plānu, kas, iespējams, augustā piedalīsies konkursā „Tu vari vairāk”. Šī konkursa galvenā balva ir 2 000 latu.

J.Kursīte atzīmēja, ka nākamgad atkal tiks rīkoti šāda veida semināri, turklāt, tajos tiks ņemta vērā šī gada pieredze – speciālisti zina, kam jāpievērš lielāka uzmanība. Protams, daudz kas ir atkarīgs no pašiem jauniešiem, kuriem pietrūkst uzņēmības, valsts valodas prasmju, tomēr, pēc speciālistes domām, jauniešiem jāizmanto visas piedāvātās iespējas, jo tādējādi viņi iegūst papildus zināšanas.


Написать комментарий