Daugavpils medicīnas koledžas direktore: „Medicīnas māsu profesija joprojām ir populāra.” 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

2,5 cilvēki uz vienu vietu, šāds konkurss ir jāiztur tiem absolventiem, kas šogad stājas Daugavpils medicīnas koledžā. 

Daugavpils medicīnas koledžas direktore Līvija Jankovska Gorod.lv pastāstīja, ka medicīnas māsu profesija joprojām ir populāra un pieprasīta.

„Mēs esam ļoti apmierināti ar šā gada studentu uzņemšanas rezultātiem, jo dažās programmās pieteikumu iesniegšana notiek īpaši aktīvi. Pirmām kārtām, tas attiecas uz medmāsu programmu, lai tur tiktu, ir jāiztur konkurss, kas ir 2,5 cilvēki un vienu vietu,” vēstīja L. Jankovska.

Pēc medicīnas koledžas direktores vārdiem, liela daļa reflektantu, kas ir apmēram divas trešdaļas no visiem, ir Daugavpils vidējās izglītības iestāžu absolventi, tad seko absolventi no citām pilsētām un reģioniem. Ik gadu, lai iegūtu pirmās pakāpes profesionālo izglītību, koledžā stājas arī pieauguši cilvēki, kas vēlas iegūt papildus zināšanas un diplomu, klāt tām zināšanām, kas apgūtas iepriekš.

Kas attiecas uz Daugavpils medicīnas koledžas absolventiem, Līvija jankovska atzīmēja, ka tie ir pieprasīti darba tirgū – gan mūsu valsts robežās, gan Eiropas Savienībā.

„Mūsu studentiem mācību procesa laikā ir iespēja piedalīties ERASMUS apmaiņas programmā, tāpēc jau daudzi no viņiem jau ir novērtējuši medicīnas sistēmu un saņēma papildus pieredzi tādās valstīs kā Lietuva, Polija, Bulgārija, Vācija,” uzsvēra medicīnas koledžas direktore.

Starp citu, tas arī ir viens no iemesliem, kādēļ Daugavpils medicīnas koledžas absolvent dodas uz ārzemēm. Pēc Jankovskas kundzes vārdiem, studenti bieži vien saņem piedāvājumus no ārzemēm, bet labākie koledžas studenti saņem darba piedāvājumus arī no vietējām medicīnas iestādēm, tādēļ ka eksāmenu pārbaudījumu laikā ir klātesoši Latvijas darba devēji.

Par to, ka medicīnas koledžas absolventiem ir daudz dažādu iespēju liecina arī tas fakts, ka pēdējā laikā ir vērojama medicīnas darbinieku „paaudzes maiņa”, kas nozīmē, ka priekš jaunajiem speciālistiem „visas durvis ir vaļā”.
 


Написать комментарий

Lai saņemtu pēc absolvēšanas 210 Ls? Nu ļoti populāri.. Attīstāmies, valsts, kurš izcīnīja krīzi!