Atklās ūdensputnu medību sezonu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Latvijā sestdien, 10.augustā, tiek atklāta ūdensputnu medību sezona, kad atļauts medīt pīles un citus ūdensputnus - laučus, krīkļus, pelēkās pīles, platknābjus, meža pīles, prīkšķes, baltvēderus, garkakļus, brūnkakļus, cekulpīles, ķerras, tumšās pīles, melnās pīles, kākauļus un gaigalas.

Valsts policija (VP) aicina medniekus šajā laikā ievērot nepieciešamās dokumentācijas un šaujamieroču drošības prasības, kā arī rūpēties par kārtības noteikumu ievērošanu medību laikā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins.

Atbilstoši Medību noteikumiem ūdensputnu medību sezona ilgst no augusta otrās sestdienas plkst.16 līdz 30. novembrim. No 10. augusta līdz 15. septembrim medīt atļauts trešdienās, sestdienās un svētdienās, savukārt no 15. septembra līdz 30. novembrim – katru dienu.

Medniekam, dodoties uz medību vietu, obligāti jābūt līdzi medību dokumentācijai – medību apliecībai, šaujamieroča glabāšanas atļaujai un mednieka sezonas kartei. Kategoriski aizliegts medībās atrasties alkoholisko dzērienu un citu apreibinošo vielu ietekmē, kā arī aizliegts pārvadāt šaujamieročus reibuma stāvoklī, atgādina policija.

Likumsargi uzraudzīs medību šaujamieroču un munīcijas lietošanas kārtības un drošības prasību ievērošanu. Ir aizliegts izmantot pusautomātiskos šaujamieročus, kuros var vienlaicīgi ielādēt vairāk par trīs patronām vai ar kuriem var šaut kārtām, kā arī aizliegts šaut no braucošiem motorizētajiem ūdens transporta līdzekļiem.

Policija aicina medniekus ievērot visus medību drošības noteikumus un uzmanīgi rīkoties ar šaujamieročiem, lai izvairītos no iespējamiem nelaimes gadījumiem.


Написать комментарий