Šokējoši: Vjetnamas džungļos atrod pirms 40 gadiem pazudušu tēvu un dēlu

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Neapdzīvotos džungļos Vjetanamas centrālajā daļā atrasts 82 gadus vecs vīrietis un viņa 42 gadus vecais dēls, raksta ārvalstu mediji.

Paveco vīru Ho Van Tanu un viņa dēlu Ho Van Lanu nejauši pamanīja vietējie iedzīvotāji, kas nekavējoties vērsās pie varasiestādēm. Rezultātā uz džungļiem tika izsaukti glābēji, kas izpestīja vīriešus.

Vīriešiem drēbju vietā bija no koku mizām veidotas saites, un viņi dzīvojuši koku zaros izveidotā būdiņā piecu metru augstumā.

Izolācijas dēļ tēvs un dēls praktiski nerunā vjetnamiešu valodā. Izmeklēšanas gaitā noskaidrojās, ka pirms 40 gadiem Ho Van Tanam bija ģimene, kura gāja bojā sprādzienā šahtā Vjetnamas kara laikā. Vīrietis zaudēja sievu un divus dēlus.

Lielās depresijas dēļ viņš nolēma pārtraukt visus kontaktus ar civilizāciju. Kopā ar dēlu, kuram tolaik bija tikai trīs mēneši, viņš devās uz džungļiem, kur 40 gadus nodarbojās ar dabas velšu vākšanu un kukurūzas audzēšanu.

Kad glābēji atrada abus vīrus, 82 gadus vecais Tanu bija sliktā stāvoklī, tāpēc no meža viņu iznesa šūpuļtīklā.

Kā izrādījās, par abu vīriešu atrašanās vietu zinājis arī kāds viņu radinieks, bet viņam nebija izdevies pārliecināt tēvu un dēlu atgriezties civilizācijā.

Tāpēc viņš reizi gadā apciemoja abus vīriešus, nodrošinot viņus ar izdzīvošanai nepieciešamām lietām.

Patlaban Tanu atrodas slimnīcā, kur viņu uzrauga ārsti, bet vīrieša dēls dzīvo pie radiniekiem.


Написать комментарий