Jūlijā netipiski daudz ārvalstnieku interesējušies par Rīgas centra dzīvokļu iegādi

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Jūlijā Rīgas centra dzīvokļu segmentā vietējo pircēju aktivitāte nav bijusi liela, jo tas vēl bija aktīvs atvaļinājumu laiks.

Savukārt no ārvalstu pircēju puses aktivitāte bijusi netipiski liela, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Ober-Haus" mājokļu tirgus pārskatā.

Lielākais vietējo pircēju pieprasījums ir pēc divu līdz trīs istabu dzīvokļiem, kuru cenas ir no 40 000 eiro līdz pat 120 000 eiro (no 28 000 līdz 84 000 latu), ziņo biznesa portāls "Nozare.lv".

Tāpat vietējie pircēji izrāda interesi arī par dzīvokļiem ar cenu līdz pat 150 000 eiro (105 000 latu). Vēl joprojām noteicošs faktors, izvēloties īpašumu, ir tam, vai mājai pieguļošais zemes gabals ir īpašumā kā domājamā daļa vai tiek nomāts. Pircēji ļoti pārdomāti pieiet nekustamā īpašuma iegādes jautājumam, izvērtējot cenas atbilstību dzīvokļa kvalitātei, teikts pārskatā.

Kā novēroja "Ober-Haus" speciālisti, jūlijs bija netipiski aktīvs mēnesis no ārvalstu klientu puses - Lietuvas, Beļģijas un NVS valstīm. Šie klienti, kā ierasts, izrādīja interesi par dārgākiem un kvalitatīvākiem dzīvokļiem Rīgā cenā līdz 200 000 eiro (140 000 latu).

Ne mazāk svarīgs faktors bija arī dzīvokļa atrašanās vieta - labi attīstīta infrastruktūra, skolu un bērnudārzu tuvums, ja šie klienti iegādājas dzīvokli, lai pārceltos uz dzīvi Latvijā, norāda "Ober-Haus".

Vērā tiek ņemts mājokļa tehniskais stāvoklis, apdares līmenis, kā arī apsaimniekošanas un ekspluatācijas izmaksas. Vēl aizvien daudziem noteicošais faktors ir atrast likvīdu objektu, kas atbilstu uzturēšanās atļauju iegūšanas kritērijiem un nestu tūlītēju peļņu, teikts tirgus pārskatā.


Написать комментарий