Daugavpils pilsētas vadība pagaidām neplāno risināt neuzskaitītā ūdens problēmu daudzdzīvokļu mājās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Viens no „sāpīgākajiem” jautājumiem Daugavpils iedzīvotājiem joprojām ir t.s. neiztērētais ūdens daudzdzīvokļu mājās, tā ir atšķirība, kas parādās starp kopējo skaitītāju un dzīvokļu skaitītājiem, tā katru mēnesi proporcionāli iztērētajam ūdenim tiek sadalīta starp visiem īpašniekiem.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, komentējot šo jautājumu portālam Gorod.lv, atzīmēja, ka tā neesot jauna problēma – tai esot vismaz 10 gadus ilga vēsture. „Likumdošanas bāze nosaka komunālo maksājumu aprēķina kārtību. Ņemot vērā aptaujāto pilsētnieku viedokli, neuzskaitītā ūdens jāiekļauj tarifā, tādēļ jautājums jārisina politiski”, uzskata Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs.

Tikmēr, pēc viņa vārdiem, nav metodikas, kas ļautu iekļaut neuzskatīto ūdeni tarifā, tādēļ šī problēma jārisina likumdošanas līmenī.

Sakarā ar to, ka pagaidām ar šo jautājumu netiek plānots vērsieties Ministru kabinetā, mūsu pilsētas iedzīvotājiem vēl ilgi nāksies apmaksāt atšķirību, kas parādās starp kopējo skaitītāju un dzīvokļu skaitītājiem.

Iepriekš savu viedokli par šo jautājumu izteica arī Daugavpils domes deputāts Vladislavs Bojaruns, kas aktīvi iesaistījies pilsētnieku interešu aizstāvēšanā.


Написать комментарий