Samoilovs/J.Šmēdiņš triumfē Maskavas “Grand Slam”

foto: AP
foto: AP

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš Maskavā notiekošā "Grand Slam" turnīra finālā svētdien izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Pasaules ranga līderi Samoilovs/J.Šmēdiņš, kuri turnīrā izlikti ar trešo numuru, fināla mačā ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:16) pārspēja brazīliešus Emanuelu Regu un Evandro Gonsalvešu Oliveiru (turnīrā izlikti ar devīto numuru).

Samoilovs/J.Šmēdiņš pirmajā setā pārliecinoši izvirzījās vadībā ar 14:9 un, neskatoties uz brazīliešu dueta centieniem rezultāta starpību mazināt (14:16), Latvijas sportisti setā guva samērā vieglu uzvaru.

Otrais sets iesākās ļoti līdzīgā cīņā, pārsvarā nelielā vadībā esot Regu/Oliveira duetam, taču tad Latvijas volejbolisti panāca 11:8 savā labā, bet pēc brīža pārsvars bija vēl lielāks (19:15). Brazīlieši vienu punktu paguva atgūt, taču Latvijas duets svinēja pārliecinošu uzvaru. Mačā par bronzu neilgi pirms šī mača uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:15, 21:14) izcīnīja turnīrā ar ceturto numuru izliktie brazīlieši Rikardu Santušs un Alvaro Filju, kuri izrādījās pārāki pār austriešiem Lorencu Petutšnigu un Aleksandru Horstu (turnīrā izlikti ar 19.numuru).

Cits Latvijas duets Ruslans Sorokins un Toms Šmēdiņš sestdien piedzīvoja zaudējumu turnīra pirmajā izslēgšanas kārtā, sacensības noslēdzot dalītā 17.vietā, savukārt Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Mārtiņš Pļaviņš, kurš uzsācis spēlēt ar jauno bloķētāju Aleksandru Soloveju, trešdien piedzīvoja zaudējumu vienīgajā kvalifikācijas mačā.

Sezonas pirmajā pusē Samoilovs un J.Šmēdiņš trijos posmos pēc kārtas spēlēja "Grand Slam" sacensību finālos, bet augustā sākumā viņi izcīnīja Eiropas čempionāta sudraba medaļas.


Написать комментарий