Augstākais higiēnas līmenis ir viens no Alcheimera slimības iemesliem 3

foto: lada.kz
foto: lada.kz

Cilvēki, kuri dzīvo rūpnieciski attīstītās valstīs, diezgan bieži kļūst par Alcheimera slimības upuriem, jo viņiem ir paaugstināts higiēnas līmenis. Tādējādi viņi daudz retāk kontaktējas ar baktērijām, vīrusiem un citiem mikroorganismiem, - ziņo glob-news.ru.

Alcheimera slimība ir centrālās nervu sistēmas deģeneratīva slimība, kuras raksturīgās iezīmes ir prāta spēju pasliktināšanās, atmiņas traucējumi un izmaiņas uzvedībā. Alcheimera slimība ir vispazīstamākā plānprātības forma.

Lielbritānijas pētnieki izmantoja 192 valstu datus, kuri bija „standartizēti pēc vecuma”, lai likvidētu dažādu demogrāfisku iemeslu ietekmi – tieši sagaidāmo dzīves ilguma ietekmi uz Alcheimera slimības rašanos.

Speciālistiem izdevās noskaidrot, ka valstīs, kurās ir pastāvīgi pieejams tīrs ūdens dzeršanai, izplatītākās demences formas līmenis ir par 9% augstāks nekā Kenijā, kurā, piemēram, tīru ūdeni lieto mazāk par pusi iedzīvotāju.

Turklāt šīs saslimšanas līmeni ietekmē urbanizācija, t.i., jo vairāk iedzīvotāju dzīvo pilsētās, jo šīs slimības parādīšanās risks ir augstāks.

Tika noskaidrots, ka mazākais cilvēka kontakts ar bīstamajiem mikroorganismiem noved pie tā, ka organismā rodas pazemināts leikocītu daudzums, ieskaitot T limfocītus, kuri cīnās ar infekcijām un ir atbildīgi par iegūto imunitāti. Šo šūnu deficīts pēc zinātnieku apgalvojuma ir slimniekiem, kuri slimo ar Alcheimera slimību.


Написать комментарий

Tātad labāk nomirt no holēras jaunībā, nekā no Alcheimera vecumā:)

paga,paga ! Kur ta palika līdz šim galvenais faktors-iedzimtība,kā līdz šim uzskatīja?
Vairāk slimo pilsētās? Pareizi! Lielāka daļa cilvēces pārvākusies uz pilsētām!

Kā tur palika ar vidējo dzīves ilgumu t.s. attīstītajās valstīs un Kenijā? Parasti Alcheimera slimība attīstās veciem cilvēkiem.

Написать комментарий