Daugavpilī var atjaunot „gulošo policistu” uzstādīšanas programmu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā paziņoja Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis, pašvaldība plāno lielāku uzmanību pievērst ceļiem, uz kuriem pastāv problēmas ar ātruma režīma ievērošanu no autovadītāju puses.

Kā pastāstīja pilsētas mērs, tiek izskatīta iespēja atgriezties pie pilsētā apturētās „gulošo policistu” uzstādīšanas programmas, jo šis pasākums ir pietiekami efektīvs un nav dārgs.

Atbildot uz jautājumu par to, vai netiek plānotas kaut kādas papilddarbības (iespējams, kaut vai viena luksofora uzstādīšana) Jātnieku ielā, kur pietiekami bieži notiek satiksmes negadījumi, Jānis Lāčplēsis paziņoja: „Ja autovadītājs neredz ceļa zīmi „Dot ceļu” un pilnā ātrumā iebrauc krustojumā, viņš tieši tāpat var nepamanīt luksoforu. Tādēļ šajā gadījumā nav universāla paņēmiena kā nodrošināt absolūtu drošību”.

Vicemērs Pēteris Dzalbe paziņoja, ka ielu krustojumu, kuros avāriju varbūtība ir pietiekami augsta, pilsētā ir daudz: „Viss ir atkarīgs no autovadītājiem, viņiem jābūt uzmanīgākiem. Pašvaldība dara visu iespējamo, lai uzlabotu ceļu kvalitāti, un sakārto infrastruktūru. Tomēr dažus posmus autovadītāji, neskatoties uz ceļa zīmēm, izmanto sacensību mērķiem, kas nav pieļaujams”, - atzīmēja vicemērs.


Написать комментарий