Jaunā māksliniece Anna Grinčuka pārstāv Daugavpilī pirmajā Marka Rotko rezidencē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā jau tika ziņots, Daugavpils cietoksnī savu darbu uzsāka mākslinieku rezidence, kura veltīta visā pasaulē pazīstamā ekspresionista Marka Rotko 110. jubilejai.

Divu nedēļu laikā sava darba meistari, kuri ir atbraukuši pie mums no 9 pasaules valstīm – no Indijas un Japānas līdz Kanādai un ASV, radīs uz mūsu brīnišķīgās Latgales dabas fona, bet Marka Rotko dzimšanas dienā savas daiļrades augļus parādīs lielajā noslēguma izstādē.

Latviju šajā starptautiskajā pasākumā pārstāv divas mākslinieces. Viena no viņām ir daugavpiliete Anna Grinčuka.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja pati māksliniece, viņa atgriezās Daugavpilī pēc Latvijas Mākslas akadēmijas pabeigšanas un uzskatu par lielu veiksmi faktu, ka iekļuva šāda grandioza un skaista pasākuma kā Marka Rotko rezidence dalībnieku skaitā.

Anna kā brīva māksliniece cer te iegūt ne tikai daudz pozitīvu iespaidu un emociju, bet arī bagātināties ar jaunām idejām, iegūt jaunas iespējas, atrast jaunus draugus un domubiedrus, kā arī vienkārši fantastiski pavadīt laiku gudru un talantīgu cilvēku vidū. Pagaidām Daugavpilī jaunajai māksliniecei nav notikušas personālas izstādes, bet viņa ir pārliecināta, ka viss vēl ir priekšā.

Protams, gribētos, lai kaut kad arī mana izstāde notiktu Rotko Mākslas centra sienās. Pagaidām es strādāju mājās, dažkārt zīmēju dabā, man patīk pabūt mūsu Daugavas gleznainajos krastos, it īpaši Daugavas lokos. Tāpat es cenšos piedalīties plenēros”, - pastāstīja Daugavpils māksliniece.


Написать комментарий