Vulgārākais televīzijas šovs: iepazīstieties ar krievu bagātniekiem, kuri izpērk Lielbritāniju

foto: vimeo.com
foto: vimeo.com

Ballīte Londonas moderno preču veikalā: šampanietis līst straumēm, platīna blondīnes Kavalli piegulošās kleitās dūdo pie uzkrītošajām Svarovski somām un mirdzošajām Džimmi Ču kurpēm, - raksta Daily Mail.

Visi runā krievu valodā, tāpēc ka visi ir krievi. Viesi, īpašnieki, personāls un pat šoferi, kuri gaida blondīnes uz ielas bruņu automobiļos „Maibah”.

Londonā ir tik daudz krievu, ka viņi ir ne tikai apsteiguši visus pēc izdevumiem Lielbritānijas iestādēs, bet arī radījuši savu valdzinošo pilsētu pilsētā. Tas, kas sākās ar strautiņu, ir pāraudzis bagāto straumē, kura ir tikpat plata kā Volga.

Pirms desmit gadiem vairāki pazīstami oligarhi un viņu ģimenes pārcēlās uz Londonu, lai izvairītos no nodokļiem vai asiņainās režīma vai darījumu konkurentu atriebības.

Tagad te ierodas arvien vairāk bagātu krievu, un valsts, kura var palielīties ar visjaunākajiem miljonāriem pasaulē, kuru vidējais vecums ir 46 – 55 gadi, ir atzinusi Londonu par greznāko un lepnāko pasaulē. Runā, ka te ir 300 tūkstoši krievu, kaut gan daži uzskata, ka tur dzīvo 400 tūkstoši krievu.

Lielbritānijas galvaspilsētu anektē visai efektīvi, it īpaši bagātās savrupmājas Naitbridžā, Kensingtonā, Čelsijā un Noting Hilā.

Medoka iela, tāpat kā Reģenta iela ir piepildīta ar moderno preču veikaliem, kuri pieder krieviem, bet dažas privātās skolas, juvelieru veikali un izsoles nami, nerunājot par grezniem restorāniem, turas pateicoties krievu rubļiem.

Nav pārsteigums, ka televīzija nevarēja paiet garām Londonas krievu izdarībām. Televīzijas šovs „Iepazīstieties ar krieviem” (Meet The Russians), kurš debitē Fox kanālā 25. septembrī, ir dzīvs dokumentāls seriāls par bagāto krievu dzīvi Londonā.

„Pēc vienas epizodes noskatīšanās es sāku saprast elitāras sagatavošanas skolas direktoru, kurš man teica, ka viņš atteicās pieņemt krievus tādēļ, ka viņi rada pārāk daudz problēmu. Viņš, izsakoties par vecākiem, izmantoja vārdu „nelieši”, - vēsta raksta autore Ketrīna Ostlere.

Ieskatieties šajos jaunajos krievos un pievērsiet uzmanību, kā viņi tērē naudu, aicina autore. Izsūcot to no valsts, viņi mētājas ar naudu tā, kā to diez vai darītu cilvēki, kuri to ir nopelnījuši ar cītīgu darbu.

Autore atzīmē, ka Londonā dzīvo arī daudzi civilizēti Krievijas ārsti, juristi un akadēmiķi. Bet viņi nav tik pamanāmi, un par viņiem tik daudz nerunā.

Lūk, Kamālija, bijusī skaistuma karaliene (Mis pasaule – 2008), patlaban godkārīga popzvaigzne, kura cenšas iekarot Londonu. Viņas vīrs, Zahurs, tērauda biznesa īpašnieks, kuru viņš pārdeva par lielu naudas summu. Viņiem pieder neredzēti sliktas gleznas, kurās viņi redzami savā Kijevas mājā, ieskaitot sešas gleznas ar „Bībeles ainām”. Šīs gleznas izvietotas ap baseinu. Kamālija droši vien ir vienīgais cilvēks pasaulē, kura importēja iekšējo dekoru no Dubajas: precīzāk zelta zīda tapetes.

Kamālija mācās angļu valodu, lai varētu pajautāt: „Kur atrodas uzlaikošanas kabīne?”, „Harrods un Selfridges” ir vienīgā vieta, kur viņai ir vajadzīgs tulks”, - saka Zahurs. Viņai patīk Maikls Džeksons, Lēdija Gaga un Madonna” „Es gribu būt tāda kā viņi”, - saka viņa kameras priekšā. Tomēr nav iespējams nejust, ka tas nav reāli.


Написать комментарий