P.Dzalbe: Neatkarīgais eksperts pārbaudīs, vai piegādātais tramvajs atbilst visām prasībām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe paziņoja portālam Gorod.lv, ka pašvaldībā neesot precīzas informācijas par to, kad pilsētā tiks piegādāts pirmais tramvaja vagons.

P.Dzalbe atzīmēja, ka sakarā ar to, ka Tramvaju uzņēmuma speciālisti netika noteiktā kārtībā uzaicināti apmeklēt rūpnīcu un pārliecināties par tramvaja vagona atbilstību specifikācijai, pilsētas vadībai, saņemot pasūtījumu, ir tiesības rūpīgi pārbaudīt, vai piegādātais vagons atbilst tehniskajai dokumentācijai.

Vicemērs paziņoja, ka, visdrīzāk, vagonu pārbaudīs neatkarīgie eksperti, kuru darbu būs jāpamaksā starpniekam – SIA "Agmen Consulting Bureau".

Pēc Pētera Dzalbes domām, tieši ar starpnieku, kas šajā gadījumā ir Latvijas firma, esot saistītas birokrātiskas problēmas, kuras ietekmē piegādes termiņu un līguma ievērošanu. 

„Līgums par vagonu piegādi ir noslēgts ar Rīgas firmu, nevis pa tiešo ar Baltkrievijas rūpnīcu, kas ir ražotājs. Tādēļ ar birokrātiju saistītās pretenzijas attiecas uz šo firmu. Iespējams, ja līgums tiktu noslēgts ar rūpnīcu (kura atrodas citā valstī), jautājumi tiktu risināti savādāk. Rodas iespaids, ka starpnieks netiek galā ar saviem pienākumiem un maldina abas puses”, paziņoja Pēteris Dzalbe.

Pēc viņa domām, tas, ka pasūtītājs netika uzaicināts uz rūpnīcu pirms vagona piegādes, ir līguma pārkāpums. Tāpat, pēc P.Dzalbes vārdiem, joprojām nav beigusies epopeja ar garantijas dokumentu iesniegšanu, kas sākās 10.jūlijā.

Saskaņā ar 17.septembrī pusdienlaikā no S.Batrakova saņemto informāciju, vagons atrodas muitas noliktavās Daugavpils teritorijā. Atbildot uz jautājumu, kāpēc vagons nav tramvaju depo, kas ir piegādes vieta, piegādātāju pārstāvis paziņoja, ka Tramvaju uzņēmumam esot radušas problēmas ar izkraušanu, tādēļ no Baltkrievijas atbrauks mašīna, kas palīdzēs to izdarīt. Pēc S.Batrakova vārdiem, tramvaju depo vagons tiks nogādāts 17.septembra vakarā.


Написать комментарий