Virsmežniecības vecākais inspektors: Malumedniecības jautājums vienmēr ir aktuāls

foto: donbass.ua
foto: donbass.ua

Mūsu valstī ik gadu fiksē vidēji 30 Medību likuma pārkāpumu, tādēļ malumedniecības jautājums vienmēr esot aktuāls, portālu Gorod.lv informēja Sēlijas virsmežniecības vecākais medību inspektors Vladimirs Prisjagins.

Pēc viņa vārdiem, kopumā Latvijā strādā 5 speciālisti, kuri ir atbildīgi par Medību likuma ievērošanu, tostarp drošības tehnikas ievērošanu medību laikā. Šiem speciālistiem palīdz 3 policisti. Tādēļ vecākais inspektors pastāstīja par Latvijas mežos fiksētajiem gadījumiem.

Statistika liecina, ka 2012.gadā kopumā tika fiksēti 25 pārkāpumi, 13 no tiem tika reģistrēti Dienvidlatgales reģionā. Runājot par pārkāpumiem, V.Prisjagins atzīmēja, ka visbiežāk mednieki neievēro drošības tehniku, ieroču pārvadāšanas noteikumus, dažreiz piedalās medībās alkohola reibuma stāvoklī vai bez nepieciešamajiem dokumentiem un sezonas kartes, izmanto neatļautos ieročus, nodarbojas ar malumedniecību.

Salīdzinot pārkāpumu specifiku dažādos valsts reģionos, V.Prisjagins uzsvēra, ka mūsu reģiona mednieki visbiežāk pārkāpj noteikumus Medību likuma nezināšanas dēļ.

Šogad no janvāra līdz augustam ir reģistrēti 13 pārkāpumi, pēc vecākā inspektora vārdiem, pārkāpumu tendences nemainās, t.i., katru gadu to skaits ir līdzīgs. Pārkāpējus nebiedē pat naudas sods un Krimināllikuma 112.pants.


Написать комментарий