Baltkrievija lūdz Ķīnai izsniegt kredītu 500 miljonu dolāru un 5 miljardu juaņu apmērā

foto: n1.by
foto: n1.by

Baltkrievijai ir nodoms saņemt no Ķīnas kredītu 500 miljonu dolāru un 5 miljardu juaņu apmērā

Līdzekļi tiks izmantoti investīciju projektiem, paziņoja Baltkrievijas Nacionālās bankas valdes priekšsēdētāja Nadežda Jermakova.

„Šis jautājums tiek apspriests ar Ķīnas pusi nevis, lai novirzītu šos līdzekļus zelta un valūtas rezervēs, bet ieguldītu investīciju projektos, kuri nākotnē dos valūtas efektivitāti. Bet tā valūta, kuru būtu jāizmanto šiem projektiem, tiks novirzīta uz zelta un valūtas rezervi”, - atzīmēja N.Jermakova.

Nacionālās bankas pārstāve papildināja, ka „kredīta saņemšanas termiņi būs zināmi pēc līguma parakstīšanas”. Juaņas Minskai nepieciešamas tamdēļ, lai norēķinātos par tiem kredītiem, kuras tā aizņēmās no Ķīnas agrāk, - ziņo top.rbc.ru.

N. Jermakova atturējās no atbildes uz jautājumu, kādi soļi tiks sperti zelta un valūtas rezervju papildināšanai. Tomēr baņķiere papildināja, ka uz šo brīdi varas iestādēm ir izdevīgāk piesaistīt līdzekļus iekšējā tirgū nekā ārējā.

„Iekšējā tirgū Finanšu ministrija piesaistīja jau vairāk nekā 600 milj. dolāru, un tās plānos ietilpst piesaistīt vēl vairāk. Bankām ir izdevīgi pirkt Finanšu ministrijas obligācijas”, - rezumēja N.Jermakova.


Написать комментарий