Nākamgad Daugavpilī tiks turpināti ceļu infrastruktūras uzlabošanas darbi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nākamgad Daugavpilī tiek plānots turpināt ceļu infrastruktūras attīstību, tostarp uzlabot veloinfrastruktūru un cilvēkiem ar ierobežotām pārvietošanās spējām domāto infrastruktūru, portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils pilsētas domes iestādes „Komunālās saimniecības pārvalde” ceļu inženieris Igors Prelatovs.

Plānotais darbu apjoms būs atkarīgs no pilsētas budžeta iespējām, tomēr Komunālās saimniecības pārvaldes speciālisti ierosinās maksimālo pasākumu skaitu.

Igors Prelatovs pastāstīja, ka pārvaldes speciālisti plāno attīstīt veloinfrastruktūru – ES projektu ietvaros turpināt velostatīvu uzstādīšanu un veloceliņu iekārtošanu. Rūpējoties par cilvēku ar ierobežotām pārvietošanās spējām ērtību, tiks turpināta ceļa zīmju un nobrauktuvju marķēšana.

Savukārt, runājot par ceļu seguma remontu, speciālists atzīmēja, ka ir radušies sarežģījumi, kas ir saistīti ar SIA „Daugavpils ūdens” veiktiem tīklu nomaiņas darbiem. Tiek plānots, ka nākamgad tiks veikts Smilšu ielas (posmā no Dobeles līdz Valkas ielai), Zeltkalna (no Piekrastes līdz Aveņu ielai), Viržu ielas seguma remonts.

Nākamgad pārvaldes speciālisti lielāku uzmanību pievērsīs tramvaja sliežu pārbrauktuvju rekonstrukcijai. Tiek plānots savest kārtībā sliežu krustojumu vietas Kandavas, Cietokšņa, Vienības un Saules ielās.

Ja pilsētas budžetā tam tiks paredzēti līdzekļi, sāksies Smilšu ielas seguma rekonstrukcija. I.Prelatovs paziņoja, ka minētā iela pastāvīgi plaisā, jo zem tās ir smilšu uzbērums, tādēļ zem asfalta jāieklāj metāliskais režģis, kas tiks ieklāts arī remontējot dambi 18.novembra ielā. Nākotnē vairākos krustojumos tiks ierīkoti luksofori, tas varētu notikt pēc 18.novembra un Varšavas ielu rekonstrukcijas noslēguma.

Jāatzīmē, ka nākamgad dažādu ES projektu ietvaros tiks turpinātas vairāku ielu rekonstrukcijas.


Написать комментарий