Šogad iztīrīs kanālu starp Mazo un Lielo Stropu ezeriem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes iestāde „Komunālās saimniecības pārvalde” ir izsludinājusi atkārtotu iepirkumu, kura priekšmets ir kanāla tīrīšana un padziļināšana starp Mazo un Lielo Stropu ezeriem, Daugavpilī.

Atgādināsim, ka minētos darbus bija plānots veikt jūnijā, bet blakus esošo vasarnīcu kooperatīvu iedzīvotāji lūdza neveikt darbus vasarā, atlikt tos uz vēlāku laiku, jo, pēc viņu domām, darbos izmantotā tehnika šķērsotu ceļu un traucētu izbraukšanai un iebraukšanai.

Kanāls, kas savieno divus ezerus, tika izveidots padomju laikā un kopš tā laika nav tīrīts. Tajā ir sakrājušās dūņas, to piesārņo koki un krūmi, kā rezultātā nenotiek ūdens cirkulācija un tas var novest pie ūdenskrātuvju pārpurvošanos.

Tiek plānots, ka, veicot darbus, tiks izzāģēti 86 koki: 42 melnalkšņi (16-20 cm diametrā), 34 alkšņi (24-44 cm diametrā), kā arī 5 bērzi, 2 apses, 4 vītoli. Komunālās saimniecības pārvaldes ekoloģe Inese Antoševska pastāstīja, ka pilsētnieki visai pasīvi piedalījās ieplānotajā publiskajā apspriedē, jo pirms tam vasarnīcu īpašnieki izteica viedokli, ka dažus kokus būtu vēlams nozāģēt pēc iespējas ātrāk, jo tie nav droši.

Pretendentu piedāvājumi iesniedzami līdz 30.septembrim. Paredzamais darbu veikšanas termiņš – mēnesis kopš līguma parakstīšanas ar konkursa uzvarētāju.


Написать комментарий