Sestdien daudzviet līs, austrumu rajonos gaidāms pērkona negaiss

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Sestdien sinoptiķi daudzviet sola īslaicīgu lietu, bet austrumu rajonos – arī pērkona negaisu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Agri no rīta laika apstākļus Latvijā joprojām noteiks zema spiediena ieplaka ar atmosfēras fronti, tādēļ gaidāms pārsvarā mākoņains laiks. Daudzviet līs, vietām iespējams arī pērkona negaiss, dažviet veidosies bieza migla. Gaisa temperatūra būs no +8 līdz +13 grādiem, bet jūras piekrastē būs nedaudz siltāks.

Dienā virs Latvijas austrumiem joprojām atradīsies zema spiediena ieplaka, bet no rietumiem pastiprināsies augsta spiediena apgabala ietekme. Tādēļ debesis joprojām klās mākoņi, tomēr, sakot no rietumiem, tās pakāpeniski skaidrosies, daudzviet īslaicīgi līs, pēcpusdienā austrumu rajonos iespējams arī pērkona negaiss.

Pūtīs mērens ziemeļrietumu, rietumu vējš, kas līča piekrastē brāzmas pastiprināsies līdz ātrumam 14 metri sekundē. Gaisa temperatūra būs no +15 līdz +19 grādiem.

Sadaļā Laika ziņas - ik dienas raksti par gaidāmo laiku, ērts apdzīvoto vietu meklēšanas rīks, un precīza informācija par gaisa temperatūru, vēja ātrumu un virzienu, iespējamajiem nokrišņiem un gaisa spiedienu.


Написать комментарий