Daugavpilī nepiemēros MK noteikumus par jaunu komunālo pakalpojumu apmaksas kārtību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe paziņoja, ka 17.septembrī Ministru kabineta pieņemtie grozījumi noteikumos Nr.999., 1013. un 1014., kuri regulē ar dzīvošanu mājoklī saistīto pakalpojumu apmaksas kārtību, netiks piemēroti mūsu pilsētā.

Grozījumi noteic, ka dzīvokļu īpašniekiem jāpieņem lēmums par ūdens skaitītāju centralizēto nomaiņu daudzdzīvokļu dzīvojamajā mājā, jāizlemj, kādi skaitītāji tiks uzstādīti, minētie skaitītāji nebūs katra atsevišķa iedzīvotāja, bet gan mājas īpašums. Grozījumos atrunāts, ka par nesadalīto ūdeni maksās nevis visi īpašnieki, bet tie, kuri iesniedz nepareizus skaitītāju rādītājus vai neiesniedz tos vispār, tie, kuri neverificē skaitītājus. Tiek piedāvāts atkritumu izvešanas maksu aprēķināt nevis ņemot vērā dzīvoklī deklarēto cilvēku skaitu, bet proporcionāli īpašuma daļām.

Pēteris Dzalbe paskaidroja, ka grozījumi, kuri stāsies spēkā šā gada 1.oktobrī, attiecas uz dzīvojamām mājām, kuros pārvaldīšanas tiesības nav nodotas iedzīvotājiem (Daugavpilī šādu māju ir vairākums). Tomēr, rūpējoties par iedzīvotājiem, pašvaldība pieņēma lēmumu neievērot minētos noteikumus, kuri ietekmētu komunālo pakalpojumu maksas palielināšanu, atzīmēja vicemērs.

P.Dzalbe atgādināja, ka tuvākajā laikā notiks iedzīvotāju sapulces, kuros tiks lemts jautājums par mājas pārvaldnieka ievēlēšanu un apkalpojošās organizācijas izvēli, tādējādi iedzīvotāji paši lems, kā apmaksāt dažādus pakalpojumus, piemēram, kā sadalīt neuzskaitīto ūdeni.

„Zinot par jauno noteikumu izstrādi, pašvaldība izstrādāja DzKSU darba metodiku, lai piedāvātu iedzīvotājiem parakstīt līgumus, kuri noteiks māju pārvaldīšanas formu (mājas pārvaldnieka ievēlēšana vai šīs funkcijas nodošana DzKSU). Tas ļaus nepiemērot MK grozījumus un strādāt, ievērojot Dzīvokļa īpašuma likumu un Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumu, kuros atrunāts, ka iedzīvotāji paši var izvēlēties, kādā veidā apmaksāt apkalpojošās organizācijas sniegtos komunālos pakalpojumus”, paziņoja vicemērs.

Līgumi, kurus varēs noslēgt ar DzKSU un kuri paredz iespēju nodot uzņēmumam gan pārvaldīšanas, gan apkalpošanas funkcijas, jau ir sagatavoti, decembrī notiks sapulces, kuru gaitā iedzīvotāji varēs saņemt informāciju par dažādiem lēmumiem un to izdevīgumu. Tiek plānots, ka jautājums par daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšanas formu tiks atrisināts līdz nākamā gada maijam.

DzKSU vadība pieļauj, ka līgumu noslēgšanas procedūra dažos gadījumos nebūs vienkārša, un aicina iedzīvotājus aktīvāk piedalīties procesā, lai viņi varētu izvēlēties izdevīgāku un ērtāku apkalpošanas un pakalpojumu apmaksas kārtību.


Написать комментарий