Daugavpils novada dome kļūs par pašvaldību apvienības «Sabiedrība ar dvēseli – Latvija” locekli

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada 19.septembrī Daugavpils novada domes Finanšu komiteja lēma jautājumu par Daugavpils novada pašvaldības iesaistīšanos Latvijas pašvaldību apvienības „Sabiedrība ar dvēseli – Latvija” darbībā.

Ziņotāja Daugavpils novada domes Attīstības nodaļas Plānošanas daļas vadītāja Olga Lukaševiča pastāstīja, ka apvienība tika dibināta pēc Skrundas novada pašvaldības ierosinājuma, tā ir aizguvusi Holandes fonda KNHM ideju, kuras mērķis ir uzlabot kaimiņattiecības, kā arī apkārtējās vides aizsardzības mehānismus.

Pēc O.Lukaševičas vārdiem, 2002.-2004.gadā Daugavpils rajona pašvaldība visai veiksmīgi sadarbojās ar minēto fondu, kura projektu konkursos 2003.gadā tika atbalstīti 15 no 23 projektiem.

„Šī fonda priekšrocības ir saistītas ar to, ka konkursā var piedalīties nelieli projekti, kuru īstenošanai nepieciešamie līdzekļi nepārsniedz 500 latus, tādēļ konkursu dalībniekiem nav stingri jāatskaitās. Projektu rezultātā tika iekārtoti bērnu rotaļu laukumi, atpūtas vietas, iztīrīti dīķi vai kāpņu telpas”, paziņoja O.Lukaševiča.

Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska arī atzīmēja, ka dalība šajā pašvaldību apvienībā nāks par labu, piebilstot, ka tādējādi varēs pretendēt uz papildfinansējumu.

Visi Finanšu komitejas locekļi nobalsoja par pašvaldības dalību pašvaldību apvienībā „Sabiedrība ar dvēseli – Latvija”, pieņemot lēmumu nodot šo jautājumu izskatīšanai deputātu sēdē, kas paredzēta 30.septembrī.  


Написать комментарий