Igaunija rūpīgi seko Krievijas militārajiem manevriem

foto: anti-nato.com
foto: anti-nato.com

Igaunija un tās sabiedrotie rūpīgi seko patlaban notiekošajiem vērienīgajiem Krievijas militārajiem manevriem, apliecināja Igaunijas parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Marko Mihkelsons, vienlaikus norādot, ka pēdējā laikā Tallinas un Maskavas attiecībās lielas izmaiņas nav notikušas, pirmdien vēsta ziņu vietne "delfi.ee".

"Igaunija un tās sabiedrotie, protams, rūpīgi seko tam, kas notiek plašajos militārajos manevros "Zapad 2013", un mēs noteikti izdarīsim nepieciešamos secinājumus," tīmekļa medijam sacīja Mihkelsons, komentējot ziņas, ka astoņas Krievijas armijas lidmašīnas pagājušajā nedēļā, lidojot starptautiskajā gaisa telpā, pielidojušas tuvu Igaunijas robežām. Tiesa gan, viņš arī norādīja, ka pēdējā laikā nekādas lielas izmaiņas Igaunijas un Krievijas attiecībās nav manītas.

"Kaut arī notikumu attīstība Sīrijā ir izraisījusi dažus Krievijas politiķu un analītiķu provokatīva satura paziņojumus, atmosfēra kopumā nav atšķirīga no tās, kādu mēs esam raduši redzēt jau ilgāku laika posmu," sacīja Mihkelsons, piebilstot, ka tas nav šķērslis, lai strādātu pie abas puses interesējošiem jautājumiem.

"Vairākas Igaunijas un Krievijas vienošanās gaida uz parakstīšanu, un šonedēļ Krievija līdz ar tās valdības lēmumu pavirzījās soli tuvāk robežlīguma noslēgšanai," piebilda Ārlietu komisijas vadītājs. Viens potenciāls spriedzes avots varētu būt novembrī gaidāmais Eiropas Savienības (ES) samits Viļņā, kur, kā sagaidāms, varētu tikt parakstīts ES un Ukrainas asociācijas līgums, sacīja Mihkelsons.

Laikraksts "Eesti Päevaleht" nedēļas nogalē vēstīja, ka astoņas Krievijas lidmašīnas, arī daži iznīcinātāji, 16.septembrī lidoja starptautiskajā gaisa telpā tieši gar Igaunijas robežām uz Kaļiņingradu. Reaģējot uz ievērojamo Krievijas militāro klātbūtni, lai inspicētu situāciju, gaisā tika pacelti Somijas iznīcinātāji, Zviedrijas lidmašīnas, kā arī Lietuvā bāzētās NATO lidmašīnas.

 


Написать комментарий