Epopeja ar tramvaja vagona piegādi Daugavpilī joprojām turpinās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada 23.septembrī Daugavpils pilsētas domē notikušās kārtējās preses konferences gaitā tika paziņots, ka pirmais tramvaja vagons tā arī nav nogādāts uz depo Jātnieku ielā 90.

Tramvaju uzņēmuma vadītājs Ēvalds Mekšs pastāstīja žurnālistiem, ka piegādātājs turpina neievērot līguma noteikumus, tostarp neiekļaujas piegādes termiņā un nesavlaicīgi iesniedz nepieciešamo dokumentāciju un informāciju.

Ē.Mekšs paskaidroja, ka iebraukt depo teritorijā ar tik lielu kravu neesot vienkārši. 5.septembrī piegādātāja pārstāvji esot ieradušies Daugavpilī un interesējušies, kur notiks izkraušana, apskatot depo teritoriju, viņi kategoriski paziņoja, ka šeit tramvaju nevarēs izkraut, tādēļ tika ierosināts izdarīt to otrā maršruta cilpā, Forštadtē, paziņoja Ē.Mekšs.

Vēlāk tapa skaidrs, ka kravas izkraušanai šajā vietā ir nepieciešams īpašs aprīkojums, kuru sāka meklēt. Pēc tam, pēc Ē.Mekša vārdiem, parādījās informācija, ka vagons jau esot pilsētā, par ko piegādātājs netika ziņojis. Patlaban ir zināms, ka izkraušanai nepieciešamais aprīkojums netika izgatavots, tramvaja vagonu nāksies izkraut depo teritorijā, tas pagaidām nav izdevies.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, vai ir paredzētas soda sankcijas par piegādes termiņa neievērošanu, un vai pastāv iespēja, ka pilsēta paliks bez tramvaja vagoniem, Tramvaju uzņēmuma vadītājs paziņoja, ka saskaņā ar līgumu piegādātājam var piemērot soda sankcijas – 0,01% no līgumcenas par katru nokavēto dienu. Tāpat, pēc Ē.Mekša vārdiem, atlikušais laiks ļauj lauzt šo līgumu un izsludināt jaunu iepirkumu.


Написать комментарий