Daugavpils strītbola čempionāts noslēdzas ar saspringtām spēlēm

foto: 7sport.lv
foto: 7sport.lv

Sestdien Vienības laukumā tika pielikts punkts Daugavpils ielu basketbola čempionātam, kas šogad pirmo reizi sastāvēja no pieciem posmiem, pie tam spēles tika aizvadītas dažādos pilsētas mikrorajonos, informē Sporta pārvaldes portāls.

Starts Daugavpils čempionātam tika dots jūnija sākumā pilsētas svētkos, bet punkts tika pielikts Vienības laukumā līdzīgi kā iepriekšējā gadā. Atsevišķi posmi tika aizvadīti Grīvā, Jaunforštadtē, kā arī pie Daugavpils Ledus halles. 

Finālposmā īpaši spraigas spēles bija par uzvaru kopvērtējumā abās puišu grupās. Jaunākajā grupā līdz pat pēdējai spēlei (finālspēlei) nebija skaidrs, vai kopējā ieskaitē triumfēs “Trīs musketieri” vai Špoģi. Izšķirošajā spēlē uzvara tika “musketieriem” (Kaspars Bebrišs, Dinars Liepiņš, Kalvis Kirejevs, Aleksandrs Tarasovs), kas triumfēja arī lielajā kopvērtējumā. Trešā vieta gan posmā, gan kopvērtējumā Vabolei. 

Vecākajā puišu grupā līdzšinējā līdervienība “Milf” augstāk par ceturto vietu šajā posmā netika, ko prata izmantot “IVS-D”. “IVS-D” uzvarēja šajā posmā un kopvērtējumā apsteidza “Milf”. Otrie šoreiz “Naujenes” basketbolisti, bet trešie gan posmā, gan kopvērtējumā bija “Pilskalnes” spēlētāji. IVS-D sastāvā spēlēja Ivan Gļeba, Vasilijs Naumovs, Māris Umbraško, Jānis Zukulis un Agris Gruntmanis. 

Meitenēm visjaunākajā grupā par čempionēm kļuva “Černaja boroda” (Viktorija Ivanova, Ligita-Līga Golovko, Sofija Pimanova, Viktorija Volkova), kas uzvarēja trīs posmos. Vidējā grupā triumfs “Alise+” (Dita Andrijevska, Baiba Ķestere, Jūlija Komļeva, Tatjana Savicka), kas apsteidza “Miami” un “Uzacu mežu”. “Alise+” čempionu tituls arī vecākajā dāmu grupā, kur komandas godu aizstāvēja Olga Lakomko, Anna Kovaļova un Kristīne Egle. 

Slam-dunk konkursā uzvara Leonīdam Terentjevam, bet soda metienu konkursā precīzākā bija Santa Baltace. 

Pēdējā posmā piedalījās 20 komandas, no kurām 12 komandas bija puišu. Kopsummā piecu posmu laikā turnīram tika pieteiktas 60 komandas. Visvairāk dalībnieku bija pirmajā posmā (41 komanda), bet visplašākā pārstāvniecība bija vīriešu komandām vecākajā grupā – čempionāta gaitā par uzvarām cīnījās 29 komandas.


Написать комментарий