Merkele: Turpināsim savu Eiropas politiku

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Vācijas kanclere Angela Merkele (Angela Merkel), uzsākot sarunas ar «Sociāldemokrātisko partiju» par koalīcijas izveidi, solījusi saglabāt uzņemto kursu eirozonas finanšu krīzes risināšanā.

BNN jau vēstīja, ka Merkeles pārstāvētā «Kristīgo demokrātu savienība» aizvadītajās Vācijas Bundestāga vēlēšanās ieguvusi 311 no 630 Bundestāga vietām, savukārt «Sociāldemokrātiskā partija» – 192 vietas.

«Mēs turpināsim savu Eiropas politiku – tā ir galvenā ziņa cilvēkiem,» preses konferencē sacījusi Merkele, kura kļuvusi par vienīgo valdības vadītāju eirozonas valstīs, kas bijis pie varas finanšu krīzes laikā un ir saglabājis vēlētāju atbalstu arī pēc tās.

Līdz ar atdotajām balsīm par «Kristīgo demokrātu savienību» Vācijas vēlētāji pauduši nepārprotamu atbalstu veidam, kā kanclere risinājusi eirozonas krīzi, kaut arī Merkeles pieeja daudzkārt pelta kā lēna, pārāk nogaidoša un nepietiekami solidāra, vērtē EU Observer.

Gaidāms, ka Vācijas iekšpolitikā turpmākās nedēļas aizritēs sarunās par valdības izveidi. Vairākumu Bundestāgā kristīgie demokrāti varētu nodrošināt, sadarbojoties arī ar partiju apvienību «Alianse 90/Zaļie» vai ar nosacīti radikālo «Kreiso partiju».

Tomēr, visticamāk, koalīcija tiks veidota kopā ar «Sociāldemokrātisko partiju», salīdzinoši līdzīgā politiskā kursa dēļ.


Написать комментарий