Daugavpils skolu direktori un bērnudārzu vadītāji paziņoja pašvaldībai par esošajām problēmām, izteica lūgumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada 24.septembrī Daugavpils skolu direktoru un pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāju un pilsētas vadības tikšanās gaitā tika apspriests ne tikai mēra rīkojuma formulējums, kas attiecas uz izglītības sfēras reorganizāciju, bet skolu direktori un pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāji izteica arī lūgumu un priekšlikumu virkni.

17.vidusskolas direktors Ivars Šķinčs paziņoja, ka saskaņā ar grozījumiem likumdošanā skolām un pašvaldībai ir jaunās funkcijas, kuras jāpilda. Piemēram, grozījumi paredz, ka pašvaldība sedz ar mācību procesa organizāciju saistītos izdevumus. Tādēļ rodas jautājumi par kopēšanu, dienasgrāmatu iegādi, mācību ekskursiju rīkošanu. Priekšlikumi par minēto jautājumu risināšanu tika rakstveidā iesniegti pilsētas vadībai.

3.vidusskolas direktors un Direktoru padomes priekšsēdētājs Vitālijs Azarevičs pievērsa pilsētas vadības uzmanību tam, ka no 2014.gada 1.janvāra valstī tiks palielināta minimālā darba alga, tāpēc būtu labi, ja pašvaldība pievērstos pedagogu un audzinātāju darba algas jautājumam, daļa minēto speciālistu saņem darba algas, kas ir tuvu minimālās algas līmenim. V.Azarevičs piebilda, ka daudzas Latvijas pašvaldības piemaksā pedagogiem un audzinātājiem no sava budžeta.

3.vidusskolas direktors minēja, ka pilsētas skolās nav iespējams ievērot jaunās ar sanitāro normu ievērošanu saistītus noteikumus. Runa ir par to, ka nav iespējams nodrošināt katru klasi ar 30 minūšu garu starpbrīdi, jautājumi rodas arī sakarā ar faktu, ka bērnus nedrīkst barot līdz plkst.11:00.

V.Azarevičs pateicās pašvaldībai par to, ka tika rasta iespēja 1.-6.klašu skolēnus nodrošināt ar bezmaksas pusdienām, tomēr atzīmēja, ka, ja tiks lemts par bezmaksas pusdienām arī vecāko klašu bērniem, daudzas skolas nespēs nodrošināt minēto procesu. Direktors paskaidroja portālam Gorod.lv, ka šajā gadījumā radīsies problēmas ar vietu trūkumu ēdnīcā: jaunākās skolās ir plašākas telpas, bet vecā plānojuma skolās tās ir nelielas. Tādējādi dažās skolās nāksies samazināt skolēnu skaitu vai risināt ar telpām saistīto jautājumu, atzīmēja V.Azarevičs.  

Kopumā, komentējot tikšanos Domē, Direktoru padomes priekšsēdētājs paziņoja, ka pilsētas vadībai tika paziņots par problēmām, izteikti priekšlikumi, tagad jāgaida, kādi solījumi tiks izpildīti un kā tiks atrisinātas problēmas.

„Tas, ka uz tikšanos bija ieradies tik liels skolu direktoru un bērnudārzu vadītāju skaits, liecina par viņu vēlmi, lai mācību iestāžu darbs būtu stabils. Šī aktivitāte pierāda, ka pašreizējās Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes darbs tiek novērtēts pozitīvi, un viņi neatbalsta domu kaut ko mainīt šajā sfērā”, atzīmēja V.Azarevičs.


Написать комментарий