Daugavpils novada domes Sociālā pārvalde samazināja budžetu par 22 tūkstošiem latu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmdien, 30.septembrī, Daugavpils novada domes deputātu sēdē tika apstiprināts Sociālās un Finanšu komitejās izskatītais jautājums par garantētā minimālā pabalsta izmaksas finansējuma samazināšanu par 22 tūkstošiem latu.

Pēc Daugavpils novada domes Sociālā dienesta vadītājas Annas Jegorovas vārdiem, minētā lēmuma pieņemšanas nepieciešamība radās sakarā ar novada iedzīvotāju, kuriem ir piešķirts maznodrošinātās personas statuss, skaita samazināšanos. Diemžēl šī tendence nav saistīta ar dzīves kvalitātes uzlabošanos, drīzāk ar iedzīvotāju izbraukšanu.

Tādējādi, saskaņā ar deputātu lēmumu Kalkūnes pagasta pārvaldes budžets tika samazināts par 1 000 latiem, Medumu pagasta pārvaldes – par 3 000 latiem, Ambeļu pagasta pārvaldes – par 2 000 latiem, Laucesas – par 5 000 latiem, Vecsalienas – 2 000 latiem, Sventes – 1 000 latiem, Maļinovas – par 2 000 latiem, Skrudalienas – par 2 000 latiem, Līksnas – par 2 000 latiem, Vaboles pagasta pārvaldes – par 2 000 latiem.

Kopējā summa 22 tūkstošu latu apmērā tika novirzīta Daugavpils novada domes budžetā un tiks domāta neparedzētiem gadījumiem.

Uz portāla Gorod.lv jautājumu, vai minētais lēmums varētu negatīvi ietekmēt Daugavpils novada domes Sociālā dienesta darbu, Anna Jegorova apliecināja, ka tas neietekmēs dienesta darbu, papildlīdzekļi nebūs nepieciešami, jo sociālie darbinieki apzinīgi pilda savus pienākumus – sniedz atbalstu, korekciju, rehabilitāciju utt.


Написать комментарий