Noticis tradicionālais Miķeļdienas gadatirgus Jēkabpilī

foto: jekabpils.lv
foto: jekabpils.lv

Svētdien, 29.septembrī Jēkabpils Vecpilsētas laukumā notika Miķeļdienas gadatirgus, ziņo Jēkabpils novada portāls.

Miķeļdienas gadatirgus ir Jēkabpils pilsētas tradicionāls rudens ražas svētku pasākums, kurā apmeklētājiem līdz ar iepirkšanos tirdziņā ir iespēja baudīt arī kultūras programmu.

Tirgu svētdienas rīta agrumā atklāja un vadīja Miķelis un Jumaliņa, kuri kopā ar folkloras kopu „Rati” apstaigāja tirgu un apdziedāja tirgotājus, vēlot veiksmīgu tirgošanos un labu ražu citu gadu. Tirgus apmeklētāji varēja baudīt arī cienastu – rudens ražas zupa, ko visiem dāsni dalīja Miķelis un Jumaliņa.

Visas dienas garumā Apjumību uzvedumā Miķeļdienas svinēšanas tradīcijas demonstrēja folkloras kopa no Turkiem īpašā, spēlēja un jokoja lauku kapela „Skutelnieki” no Kokneses, uzstājās Jēkabpils amatierkolektīvi.

Bērni varēja izlēkāties piepūšamajās atrakcijās vai batutos, pavizināties ar velokartiem vai doties izjādē ar zirdziņu, kā arī piedalīties Miķeļa rīkotajos konkursos un atrakcijās – izveicīgākajiem un azartiskākajiem, protams, pienācās balvas. Mazie tirgus apmeklētāji bija sajūsmā par „Trušu pilsētiņas” iemītniekiem.

Kopumā Miķeļdienas gadatirgū Jēkabpilī tirgojās turpat 150 amatnieki, pašražotās produkcijas tirgotāji un rūpnieciski ražotās preces tirgotāji. Pircēji varēja iegādāties gan stādus, gan keramikas traukus, gan dažādas rotaļlietas, gan metāla izstrādājumus, rokdarbus, mājās ceptu maizi un daudz, daudz ko citu. Kā jau kārtīgā gadatirgū.


Написать комментарий