ASV valdība palikusi bez naudas

foto: iphones.ru
foto: iphones.ru

ASV Senāts un Kongresa pārstāvju palāta tā arī nespēja pieņemt pagaidu budžetu jaunajam 2014. gada finanšu gadam, kurš sākas 1. oktobrī. 

Tādēļ valdība un ar to saistītās valsts struktūras ir palikušas bez finansējuma un būs spiestas pārtraukt darbu. Apmēram 700 tūkstoši valsts ierēdņu visdrīzāk būs spiesti aiziet bezalgas atvaļinājumā.

ASV federālo valsts iestāžu finansējums ir pārtraukts pirmo reizi 17 gadu laikā: Kongress tā arī nepanāca kompromisu budžeta jautājumos. Republikāņu kontrolētā Pārstāvju palāta neatkāpās un neatteicās no Obamacare veselības aizsardzības reformu punkta iekļaušanas budžeta likumā. Šī reforma ir viena no valsts prezidenta Baraka Obamas galvenajām iniciatīvām, - ziņo stoletie.ru.  

Pārstāvju palāta šonedēļ trīs reizes iekļāva likumprojektu par veselības aizsardzības reformu. Kongresmeņi mēģināja atcelt tās finansējumu, atlikt realizāciju uz gadu, atlikt priekšrakstu miljoniem amerikāņu iegādāties medicīnas apdrošināšanu un atcelt subsīdijas kongresmeņu un administrācijas locekļu apdrošināšanai. Visus šos labojumus Senāts noraidīja, jo prezidenta partijas biedriem – demokrātiem pieder vairākums. Pēdējo reizi Senāts nobalsoja „pret” divas stundas pirms pusnakts.

Obama domā, ka republikāņu izrāda bezatbildību, politizējot budžeta procesu. Pēc viņa vārdiem veselības aizsardzības reforma tiks realizēta neatkarīgi no valsts iestāžu finansējuma apspriešanas.


Написать комментарий