Budapeštā atskaņos trīs latviešu komponistu skaņdarbus

Publicitātes foto
Publicitātes foto

11. un 12.oktobrī Budapeštā, Budapeštas Mūzikas centrā notiks divu koncertu sērija, kurā vācu kameransamblis "Ensemble Modern" atskaņos arī trīs latviešu komponistu darbus.

11.oktobrī tika atskaņots Kristapa Pētersona darbs "Money", savukārt 12.oktobrī - Jāņa Petraškeviča darbs "Darkroom - Ein Phantasiestück" un Andra Dzenīša darbs "Latvian Cookbook". Pirms koncerta 11.oktobrī komponists Andris Dzenītis viesojās vēstniecībā un tikās ar vēstnieku, kā arī mākslinieks apmeklēs koncertus un piedalīsies diskusijā pirms koncerta.

Sadarbībā ar Budapeštas Mūzikas centru Latvijas vēstniecība ir aicinājusi Ungārijā akreditētos vēstniekus apmeklēt 12.oktobra koncertu. Koncertā tiks atskaņoti komponistu darbi, kas uzvarējuši konkursā "No kurienes? Uz kurieni? - Mīti, nācija, identitāte".

Gētes institūts ar kameransambli "Ensemble Modern" iniciēja projektu, kura ietvaros astoņi jaunie komponisti radīja skaņdarbus par nācijas mītiem un identitātes tēmu. Trīs no astoņiem autoriem ir latviešu komponisti.

Projekta pirmatskaņojums notika 2012.gada decembrī Minhenē, savukārt šā gada 4. un 5.oktobrī Rīgā tas tika atskaņots Rudens kamermūzikas festivāla ietvaros.


Написать комментарий