Vācijas vēstniece pastāstīja par duālo izglītību un uzdāvināja DU jaunās grāmatas 20 000 eiro vērtībā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Divu dienu laikā Daugavpilī ar darba vizīti atrodas Vācijas vēstniece Latvijā Andrea Joanna Marija Viktorīna.

Vizītes ietvaros vēstniece apmeklēja Valsts ģimnāziju un tikās ar Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi, kurš pateicās viņai par vizīti, atzīmējot, ka Daugavpils sen visai veiksmīgi sadarbojas ar Vāciju ražošanas, kultūras un izglītības jomās.

Pēc vēstnieces vārdiem, pēdējo reizi viņa esot bijusi Daugavpilī pirms 20 gadiem, tādēļ var spriest par pilsētas attīstību. Tāpat viņu priecē fakts, ka viena no Daugavpils sadraudzības pilsētām ir Magdeburga.

Vēstnieces kundze sevi apliecināja kā ļoti komunikabls un sirsnīgs cilvēks: ar interesi noskatījās tradicionālo prezentāciju par mūsu pilsētu, daudz stāstīja par profesionālo izglītību Vācijā, uzaicināja mūsu pilsētas mēru piedalīties vēstniecībā rīkotajos pasākumos.

Andrea Joanna Marija Viktorīna paziņoja, ka ir ieinteresēta ciešā sadarbībā profesionālajā jomā un uzskata, ka nevar sniegt tikai teorētiskās zināšanas, jābūt arī praktiskām nodarbībām. Vēstniece pastāstīja par duālo apmācību Vācijā, kuras ietvaros notiek teorētisko un praktisko zināšanu apguve. J.Lāčplēsis solīja izskatīt minēto projektu, jo pilsētai esot nepieciešami kvalificētie speciālisti.

Tikšanās dalībnieki apmainījās ar tradicionāliem fotoalbumiem, kā arī vēstniece pilsētas domes priekšsēdētājam pasniedza kolekcijas vīnu izlasi, kuru ieteica izbaudīt labā kompānijā ziemas vakaros.

Pēc tikšanās pilsētas domē, vēstniece apmeklēja Daugavpils universitātes Vācu filoloģijas katedru, kur mūzikas pavadījumā pārgrieza sarkano lentīti un uzdāvināja jaunās grāmatas 20 000 eiro vērtībā.

Pēc katedras pasniedzējas Valentīnas Taļerko vārdiem, par šo dāvanu parūpējās Vācijas akadēmiskās apmaiņas dienests „DTV” un kolēģi no Magdeburgas universitātes, ar kuriem DU sadarbojas jau divus gadus.

Saņemtās literatūras iekomplektēšana sākās šā gada vasarā. Grūti teikt, cik grāmatas papildināja universitātes bibliotēku, tomēr katedras darbinieki, smejoties, paziņoja, ka divu mēnešu laikā aiznesa uz bibliotēku aptuveni 700 kg grāmatu.

Uzdāvinātās grāmatas ir kvalitatīvas un dārgas: tās ir brāļu Grimmu un Brokhauza vārdnīcas, klasiskā un jaunā vācu literatūra, grāmatas psiholoģijā, mūzikā, matemātikā utt. Jāatzīmē, ka tās būs pieejamas ne tikai DU studentiem un pasniedzējiem, bet visiem, kuru interesē vācu filoloģija – interesentiem darba laikā jāgriežas DU vecā korpusa 406.auditorijā.



Написать комментарий