ANO: Pasaules ekonomika neatgriežas pie stabilitātes

foto: m.expert.ru
foto: m.expert.ru

Pasaules ekonomika turpina just nopietnas grūtības arī piecus gadus pēc 2008. gada ekonomiskās krīzes. Par to tiek runāts ANO Tirdzniecības un attīstības konferences (UNCTAD) dalībnieku klajā laistajā atskaitē.

„Pasaules ekonomika līdz šim laikam nevar atgriezties uz stabilas un noturīgas attīstības ceļa”, - teikts dokumentā. Ekonomikas pieauguma tempi šogad saskaņā ar UNCTAD prognozēm salīdzinājumā ar 2012. gadu nemainīsies un sastādīs 2,2%. Sliktāk uzvedīsies attīstītās valstis, kurās IKP pieaugums nepārsniegs 1%. Attīstības valstīs pieaugums sastādīs 5 – 3%.

Kā atzīmē atskaites autori, attīstības valstis nespēs atgriezties pie pirmskrīzes ekonomiskās attīstības stratēģijas to eksportējamo preču pieprasījuma un finansēšanas izmaiņu dēļ. Turklāt daudzas valstis nesteidzas veikt banku reformu, kaut gan situācija finanšu sektorā arvien ir saspringta, – ziņo top.rbc.ru.

ANO Tirdzniecības un attīstības konference (UNCTAD) ir ANO Ģenerālās Asamblejas orgāns. Tā ir izveidota 1964. gadā un uz šodienu tajā piedalās 194 valstis. UNCTAD lēmumi tiek pieņemti rezolūciju formā, un tiem ir ieteikumu raksturs.


Написать комментарий