Urbanovičs: izplatīsies pieprasījums pēc Šlesera tipa cilvēkiem

foto: Raitis Puriņš, Dienas mediji
foto: Raitis Puriņš, Dienas mediji

Pašreizējais premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) ir bijis ģeniāls nomierinātājs, bet tagad jānāk atmodai un Latvijā jāsākas nākamajam etapam, tāpēc vajag cita veida vilcēju, intervijā laikrakstam Diena pauž Saskaņas centra Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

Kam jābūt pēc Valda Dombrovska?

Visi saprot, ka Dombrovskis nevar būt mūžīgs. Ir tādi signāli, kas liecina, ka Dombrovskis pats uzskata, ka viņš ir vienu svarīgu etapu vilcis, un ir runas, ka nu šis etaps ir beidzies. Esam visur iestājušies, un tagad jāsākas nākamajam etapam, vajag cita veida vilcēju. Valdis Dombrovskis ir ģeniāls nomierinātājs, bet tagad kādai atmodai ir jānāk.

Pirms vai pēc vēlēšanām?

Ja pirms vēlēšanām, tad kam būtu jāatmostas? Tad Lācītim pašam vajag kaut ko rūkt. Viņš uzrūc, tad viņš kādu patriec, dusmīgi noreaģē, es pieļauju, ka viņš zina, kas būtu darāms. Bet atkal, saprotiet, nu tā nevar būt. Tas ir teju simbolu karš. Viņš varbūt zina, ko vajadzētu darīt citādi, bet viņš ir šī perioda, šī uzstādījuma simbols. Es pat teiktu, ka viņš ir ķīlnieks. Viņam nepiestāvētu godmaniski uzbrēkt uz kādu ministru vai partiju. Tagad ir situācija, ka mēs visur esam iestājušies, un tagad vajag kapāt. Turpinot foruma tēmu, vajag kapāt ar kaimiņiem, draugiem un arī konkurentiem visās jomās. Ir jācīnās. Ja tu gribi attīstīties, meklē arī citus tirgus, partnerus un investīcijas. Eiropā, sākot no vāciešiem, beidzot ar portugāļiem, viņi skraida pa visu pasauli - uz Latīņameriku, Ķīnu, Turciju, pat uz Āfriku un Indiju, meklējot sev investorus un jaunus tirgus. Ir jākapā. Valdībai jāparāda varianti, jāizvēlas labākais, un tas ir jādara nemitīgi. Es riskēju teikt, ka oligarhu jeb Par labu Latviju iznāciens bija par agru, jo tieši tad bija oligarhu kapusvētki. Viņus jau var saukt par oligarhiem, bet kas gan Latvijā tie ir par oligarhiem. Protams, maza valsts jau var visādi rīkoties. Šī latviskā greizsirdība, ka labāk ir strādāt pie dāņiem fermā nekā pie kaimiņu Pētera, ka zemi labāk pārdot ārzemniekam, nevis savam kaimiņam, citādi aiz skaudības kuņģis sāks streikot...

Es esmu jautājis ekspertiem, kam būtu jānāk Dombrovska vietā, un viņi saka - ir jānāk Šlesera tipa cilvēkam. Tieši tagad ir vajadzīgs šāds buldozers. Es prasu pašam Šleseram, viņš saka, ka viņš nu vairs nekandidēs, bet es piekrītu - ja viņš nevēlas, ir jānāk tāda paša tipa cilvēkam kā Šlesers.

Vai SC ir tāds Šlesera tipa cilvēks?

Mums ir.

Krievs?

Nē, ir arī Šlesera tipa latvieši. Es negribu tagad saukt, bet es redzu, ka iet tā kā torpēdas un kā raķetes attīstās gan Ivars Zariņš, gan Andrejs Elksniņš. Viņi aug ar katru dienu.


Написать комментарий