Daugavpils pilsētas vadību arī interesē darba grupas, kura pārbauda PAS „Daugavpils siltumtīkli”, darbības rezultāti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

21.oktobrī Daugavpils pilsētas domē kārtējās preses konferences gaitā žurnālisti uzdeva jautājumus par darba grupu, kuras Jevgeņija Careva vadībā pārbauda PAS „Daugavpils siltumtīkli” un SIA „Daugavpils ūdens”, darbību.

Atbildot uz jautājumiem par to, vai tika rīkots konkurss par eksperta piesaisti PAS „Daugavpils siltumtīkli” noslēgto līgumu izvērtēšanai, kas rīkoja konkursu, kāda firma uzvarēja un kādi ir pakalpojuma izpildes termiņi, Domes izpilddirektors Andrejs Kursītis paziņoja, ka darba grupa joprojām strādā, esot noslēgti 2 līgumi ar ekspertiem, par darba rezultātiem grupa pagaidām neesot ziņojusi.

Pēc pilsētas domes priekšsēdētāja Pētera Dzalbes atgādinājuma, Andrejs Kursītis piebilda, ka pirms līgumu slēgšanas ar ekspertiem tika veikta cenu aptauja un noteiktas firmas, kuras izteica labākos piedāvājumus. Pārbaudes noslēguma datums un izvērtējušo firmu nosaukumi netika paziņoti.

Turpinot aizsākto tēmu, žurnālisti atgādināja pilsētas vadībai, ka grupu darbības termiņš beidzas šonedēļ – 25.oktobrī. Tādēļ tika uzdots jautājums, kādu informāciju ir ziņojušas darba grupas. Uz jautājumu atbildēja pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Rodionovs:

„Droši vien, ir pāragri kaut ko teikt. Mums pagaidām nekas nav ziņots, bet, protams, mums būtu interesanti uzklausīt grupas viedokli. Tiklīdz tas būs zināms, mēs paziņosim savu lēmumu, savu viedokli utt.”.

Jāatzīmē, ka par darbu grupā tās locekļiem aprēķina 92 stundas mēnesī, kas ir maksimāli pieļaujams un ir atrunāts Domes iekšējos noteikumos. Katra grupas locekļa viena darba stunda nodokļu maksātājiem izmaksā 1,30 latus, t.i., mēnesī katrs no darba grupas locekļiem par savu darbu saņem aptuveni 120 latus pirms nodokļu nomaksas.


Написать комментарий