Asistenta pakalpojums cilvēkiem ar invaliditāti Daugavpilī ir ļoti pieprasīts

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes deputātu kārtējā sēdē Sociālo lietu pārvaldes vadītājas pienākumus pildošā Benita Siliņa paziņoja, ka minētās pārvaldes izdevumu un ieņēmumu tāmē jāveic grozījumi sakarā ar to, ka Labklājības ministrija ir iedalījusi 45 tūkstošus latu finansējumu, kas ir domāts asistenta pakalpojuma sniegšanai cilvēkiem ar invaliditāti.

Benita Siliņa paskaidroja portālam Gorod.lv, ka asistenta galvenais pienākums ir palīdzības sniegšana invalīdu pārvietošanās ārpus mājokļa: asistents viņu pavada uz darbu, poliklīniku, pasta nodaļu, izglītības iestādi, kādu pasākumu utt.

„Šī gada septembrī Latgalē bija 317 asistenti, kuri sniedza šādu pakalpojumu. 180 no viņiem strādāja mūsu pilsētā. Patlaban Daugavpilī strādā jau 210 asistenti. Par asistentu var kļūt cilvēku ar ierobežotām iespējām draugi, radi, paziņas, kaimiņi, un asistentu skaits ir atkarīgs no cilvēku skaita, kuriem ir nepieciešama šāda veida palīdzība”, pastāstīja B.Siliņa.

Atbildot uz portāla Gorod.lv korespondenta jautājumu par to, kā var saņemt asistenta pakalpojumu, B.Siliņa atbildēta, ka invalīdam vai viņa likumiskajam pārstāvim jāgriežas Sociālo lietu pārvaldē un jāuzraksta iesniegums par asistenta pakalpojuma pieprasījumu, līdzi jāņem personu apliecinošie dokumenti, ārstu komisijas atzinums par veselības stāvokli un darba spējām, kurā, ja tas ir pieaugušais, tiks norādīts, kāpēc ir nepieciešams asistenta pakalpojums, ja tas ir bērns – tiks norādīts, ka tam ir nepieciešama īpašā aprūpe. Ja cilvēks mācās, jāiesniedz izziņa no izglītības iestādes, ja strādā – no darba vietas.

Atgādināsim, ka ar 2013.gada 1.janvāri cilvēki ar I un II invaliditātes grupu un bērni no 5 līdz 18 gadiem ar invaliditāti var saņemt asistenta pakalpojumu Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvaldē.


Написать комментарий