Selga maizes cepumu ražošanā investē ap 70 000 latu 1

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Uzņēmums Selga no novembra Latvijas patērētājiem piedāvās jaunu produktu – maizes cepumus. 

Lai uzsāktu to ražošanu, papildus iekārtās investēti aptuveni 70 000 latu.

Maizes cepumi ir tradicionāls skandināvu pārtikas produkts, ko ikdienā lieto kā alternatīvu maizei. To ražošana uzņēmumā tika uzsākta pēc investīciju programmas realizācijas ražotnes modernizācijā vairāk nekā 380 tūkstošu latu apjomā un sadarbības izveides ar Norvēģijas pārtikas ražotāju Kavli.

Kopš februāra uzņēmums ražo četru veidu maizes cepumus eksportam pēc Kavlipasūtījuma. Produkti tiek izplatīti Norvēģijas, Zviedrijas, Dānijas, Lielbritānijas, ASV, Austrālijas, Jaunzēlandes un Japānas tirgos. Gadā šo produktu ražošanas apjoms sasniegs 450 tonnas, portālam BNN skaidro uzņēmumā.

Uzņēmums piedāvās divus cepumu veidus – auzu maizes cepumus un rudzu maizes cepumus. Rudzu maizes cepumus ieteicams baudīt sāļajās uzkodās kopā ar sieru, dārzeņiem un dažādām mērcītēm. Savukārt auzu maizes cepumi ēdami kopā ar ievārījumu, medu, augļiem vai biezpienu.

Cepumi satur auzu pārslas, pilngraudu rudzu un kviešu miltus, bet nesatur trans-taukskābes. Cepumos ir samazināts cukura daudzums, un tie pagatavoti, izmantojot rapšu eļļu, stāsta uzņēmumā.

«Lai palielinātu ražošanu, kas tagad arī noticis, izšķiroša loma bija atzītajai cepumu Selgakvalitātei un veiktajai ražošanas procesa modernizācijai uzņēmumā. Ieguvēji ir arī citi Latvijas un Baltijas uzņēmumi: ražošanai nepieciešamās izejvielas, kas atbilst produktu kvalitātes prasībām, tiek iepirktas no vietējiem ražotājiem. Piemēram, kviešu miltus, auzu miltus, auzu pārslas, pilngraudu miltu maisījumus piegādās Rīgas dzirnavnieks. Paplašinot cepumu ražošanu, jau šobrīd palielināta nodarbinātība. Tā pieaugusi par 15 patstāvīgām un vēl vairākām nepilnas slodzes darba vietām. Maizcepumi ir inovatīvs piedāvājumsBaltijas patērētājiem maizes segmentā, kas ļauj dažādot ēdienkarti. Latvijā ir senas maizes lietošanas tradīcijas un patērētāji ir vērsti uz veselībai draudzīgas pārtikas izvēli, tāpēc prognozējam, ka maizcepumi gūs patērētāju atzinību arī Baltijā,» komentē uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis.


Написать комментарий

Investīcijas no Cityfinances ir vēl viens finansēšanas veids uzņēmējiem. Investor vairs nav jāmeklē uzņēmumu, viss viena vietā! Piesakies tūlīt un mēs palīdzēsim http://www.cityfinances.lv/lv/investicijas/