Daugavpils teātra iestudējums pirmizrādi piedzīvos Rīgā Polijas Neatkarības dienā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ir pārcelts Daugavpils teātra iestudējuma „Nirnberga” pirmizrādes datums – 8.novembrī pirmizrāde nenotiks.

Iestudējums pēc poļu autora Vojceha Tomčika darba motīviem radīts ar Polijas vēstniecības atbalstu, tādēļ Daugavpils teātris un Polijas vēstniecība, atzīmējot Polijas Neatkarības dienu, aicina uz iestudējuma „Nirnberga. 2013.” pirmizrādi Rīgā, 11.novembrī plkst.19:00 Dailes teātra kamerzālē.

Pēc Daugavpils teātra sabiedrisko attiecību speciālistes Madaras Pavlovskas vārdiem, pirmizrādi Latvijas galvaspilsētā apmeklēs arī lugas autors Vojcehs Tomčiks.

Izrādes režisors Harijs Petrockis uzsver, ka Vojceha Tomčika darbs „Nirnberga” ir augstas raudzes dramaturģija, un iestudējums pēc tā motīviem nav vēstures stunda, bet kameriestudējums par cilvēku likteņiem.

Galvenais varonis, specdienestu pulkvedis, satiek jaunu žurnālisti un lūdz sarīkot Nirnbergas procesu, jo viņš nevar dzīvot ar atmiņu un izdarītu noziegumu slogu. Procesa gaitā izrādās, ka viņš pazina žurnālistes tēvu un ir vainīgs viņa nāvē...

Izrādes stāstu izdzīvos trīs aktieri – Alda Krastiņa, Kristīna Baranovska un Rūdolfs Plēpis.

Jāatzīmē, ka poļu rakstnieka luga Polijā ir ļoti populāra: pēc tās motīviem ir uzņemta mākslas filma, tā ir vairākkārt iestudēta dažādos teātros.

Daugavpilieši iestudējuma pirmizrādi piedzīvos sestdien, 16.novembrī, plkst.18:00. Uz 8.novembra izrādi iegādātās biļetes var apmainīt teātra kasē uz izrādi 11.novembrī Rīgā vai 16.novembrī Daugavpilī.


Написать комментарий