Sinoptiķi prognozē, ka novembrī Daugavpilī gaidāms sauss un saulains laiks

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Oktobra pēdējās dienās mūsu valsts piedzīvoja ne tikai spēcīgu vētru, bet arī neparastu siltumu, un ir „pārsisti” iepriekšējie oktobra nogales dienu siltuma rekordi, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Ar diennakts vidējām gaisa temperatūrām no +11,6 līdz +12,7 grādiem, kas ir 7-8 grādus virs normas, šī gada 27., 28. un 29.oktobris bija vissiltākie šie datumi Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē. Šāda temperatūra vairāk ir raksturīga septembra vidum, nevis oktobra beigām.

Sinoptiķi prognozē, ka novembrī Daugavpilī būs sauss un saulains laiks. Naktīs ir gaidāma salna, bet kopumā gaisa temperatūra būs pāris grādus augstāka par normu.

Mēneša pirmajā pusē Daugavpilī ievērojami nokrišņi nav gaidāmi. Tiesa, pirms Mārtiņdienas – no 4. līdz 10.novembrim – iespējams lietus, kā arī krusa un pat sniegs.

Mēneša otrajā pusē – aptuveni pēc 25.novembra – gaidāms vēsāks laiks, valsts austrumu rajonos sals saglabāsies pat dienas laikā.

Novembra pirmajā dienā Daugavpilī un apkārtnē gaidāms apmācies laiks, brīžiem skaidrosies. Dienā iespējams īslaicīgs lietus, gaiss iesils līdz +8...+10 grādiem.

Brīvdienās mūsu pilsētā saglabāsies mainīgs mākoņu daudzums, īslaicīgi līs, gaisa temperatūra būs ap +11 grādiem dienā un +6 grādiem naktī.


Написать комментарий